NRK Meny
Normal

Sørlie tok sin tiende seier

For tiende gangen var det veteranen Robert Sørlie som kunne føre hundespannet sitt først over målstreken i Røros.

Robert Sørlie kunne kjøre triumferende over målstreken ved Malmplassen. For tiende gang gikk brannmannen fra Hurdal av med seieren og kanskje må kallenavnet «Mr. Femundløpet» endres til «Kong Femundløpet».

– Femundløpet betyr veldig mye for meg og jeg føler jo at dette er mitt løp. Jeg har vært med alle de 23 gangene og nå har jeg vunnet ti av dem, sier han.

Holdt spenningen i live

Robert Sørlie ankommer mållinja i Røros

Robert Sørlie kunne triumfere inn til sin tiende seier i Femundløpet.

Foto: Anniken Sande
Ralph Johannessen

Ralph Johannessen kom i mål 19 minutter etter seirende Robert Sørlie.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK
Robert Sørlie og Ralph Johannessen

Robert Sørlie og Ralph Johannessen har ikke hatt sin siste duell.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

På den siste halvdelen av Femundløpet 2012 er det stort sett to menn det har handlet om. De er begge rutinerte hundekjørere, med mange store løp og flere store seire bak seg.

– Moroa starter ikke før vi gamlekara begynner å kutte hviletida på slutten av løpet, sa Robert Sørlie før han dro fra sjekkpunktet på Søvollen.

Og han fikk rett. Etter at Ralph Johannessen kom først til Tynset og kjørte videre uten hvile, måtte Sørlie følge på. Det var svært jevnt når de kjørte ut fra Grimsbu og de to har byttet på å være i føringen og har sørget for en ulidelig spennende avsluttning på Femundløpet 2012.

Fulgte hverandre

Ralph Johannessen kunne fortelle at han og Robert hadde kommunisert allerede på det første sjekkpunktet.

– I Tufsingdal sa jeg til ham at «hvis du hviler i en halv time, hviler jeg i en halv time» og slik fortsatte det. Vi har holdt følge hele vegen, sier han.

De byttet på å kjøre først og holdt tett følge hele vegen, men da Ralph måtte stoppe for å ta en av hundene ut av spannet og opp i sleden, måtte han slippe taket.

– Sleden ble 30 kilo tyngre og jeg hadde ikke sjanse til å ta igjen Robert, sier Johannessen.

Det var avgjort. Robert Sørlie kjørte de siste timene mot mål alene. Men dette ble nok ikke den siste duellen mellom de to ringrevene.

– Jeg har slått Robert før og skal gjøre det igjen, sier Johannessen med et stort glis.

I løpet av søndag har det også blitt kåret to andre vinnere. I den korte utgaven av løpet, 400-kilometeren og juniorløpet, som gikk for første gang i år.

Preget av kulda

Spannene i den lengste utgaven av Femundløpet startet fra Røros torsdag ettermiddag. Når de så er tilbake på Malmplassen har de lagt 600 kilometer bak seg. En rundtur gjennom ått kommuner i Nord-Østerdalen – Røros, Os, Engerdal, Rendalen, Tynset, Alvdal, Folldal og Tolga.

Årets løp fikk en spesiell start på grunn av sprengkulda i området. Det var ned mot -40 grader flere steder i traseen natt til fredag. Det ble satt i verk ekstraordinære tiltak fra arrangørens side for å sikre at hundene ikke skulle få forfrysninger.

Målgang utover kvelden og natta

De nærmeste konkurrentene ligger flere timer bak og det vil bli målgang langt utover kvelden, natta og morgendagen.

Resultater finner du her: