NRK Meny
Normal

Robbet offeret og skjulte liket

Først skal offeret ha blitt lokket med inn på låven. Deretter ble han skutt fire ganger, før de tiltalte robbet liket.

Vollheim gård i Søndre Land

Offeret skal ha blitt lokket med inn på låven og skutt.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX


Ragnar B. Abrahamsen skal ha blitt lokket med inn på låven for å skyte villkatter, før han selv ble brutalt skutt og drept.

Les også: - Bar preg av henrettelse

Drapet skjedde over ett år etter at de tiltalte skal ha tatt livet av en av de andre beboerne på "skrekkens gård", ved å sette en sprøyte heroin på han og kaste han i en brønn.

- Hørte et dunk

Knut Arne Thorstensen som er tiltalt for medvirkning til drapet på låven, forklarte seg for retten i dag. Han har erkjent straffskyld for det andre drapet, men ikke for dette.

Han sa at han kom til da drapsofferet og en av de medtiltalte, Ole Kristian Bjørnsen (31), var på vei inn på låven.

- De skulle skyte villkatter, og de plystra på meg, så jeg spurte om de trengte hjelp, sa Thorstensen i retten.

Da han nærma seg låven hørte han plutselig et dunk, som når noen detter.

- Medtiltalt skjøt

- Da jeg kom inn på låven så jeg ryggen til Bjørnsen, og Ragnar B. Abrahamsen lå på gulvet, sa Thorstensen.

34-åringen sier han ble bedt om å sjekke om offeret hadde puls. Det hadde Abrahamsen fortsatt, selv om han var blitt skutt i bakhodet med en rifle.

- Jeg fikk beskjed om å flytte meg. Så gikk Bjørnsen fram og fyrte av tre skudd til. To i brystet på han og ett til i hodet, forklarte Thorstensen.

Ole Kristian Bjørnsen nekter straffskyld, men skal i avhør ha erkjent at han avyfyte skuddene på låven .

Etter at Abrahamsen var drept, skal de tiltalte ha tømt lommene hans for verdisaker. En av de andre beboerne på gården skal ha lagt høy over den drepte for å skjule han.

Alt om: Drapssaken i Søndre Land

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.