NRK Meny
Normal

Ringte kona minst fem ganger om dagen fra fengselet

Den voldtektstiltalte elverumsmannen skal ha ringt sin kone flere ganger om dagen fra fengselet da han sonet en dom.

Ankesak mot voldtektstiltalt elverumsmann

Ankesaken mot den voldtektstiltalte elverumsingen går i Eidsivating lagmannsrett.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Ankesaken mot den voldtektstiltalte elverumsingen fortsatte i Eidsivating lagmannsrett i dag. Han er tiltalt for flere voldtekter av fire kvinner. Deriblant sin avdøde kone.

Under rettssaken har vitner fortalt at samboeren, som han etter hvert giftet seg med, var svært redd den tiltalte og følte seg overvåket. Blant annet følte kona seg også overvåket da tiltalte sonet i Kongsvinger fengsel.

Ringte flere tusen ganger

Ifølge vitner forlangte den tiltalte at kona var hjemme til bestemte tidspunkter, slik at hun kunne ta telefonen når han ringte.

Politiet har undersøkt hvor mange telefonoppkoblinger som er registrert på den tiltalte da han sonet ved fengselet.

Ifølge etterforsker Roger Næss var det ikke mulig for kona og ringe inn for å snakke med den tiltalte.

Men det viste seg at det var registrert 2 636 telefonoppkoblinger på den titlalte i en periode på cirka åtte måneder. En del av telefonoppkoblingene var feilslåtte numre eller ingen svarte i andre enden.

– Derfor fjernet jeg alle oppkoblingene som var under 10 sekunder, for å få et mer korrekt antall telefonsamtaler, sa etterforsker i politiet, Roger Næss i retten.

Ringte kona åtte ganger på en dag

Da ble antall telefonsamtaler registrert på den tiltalte 1 769.

Noe som tilsvarer 7,5 telefonsamtaler i løpet av en dag. 1 334 av disse var samtaler til konas mobiltelefon eller til fasttelefonen i leiligheten deres.

– Dette tilsvarer 5,7 telefonoppringninger hver dag. Samtalene var spredt utover hele dagen, og lengden varierte veldig. Den lengste var en hel time. Jeg plukket bare ut en dag for å se hvor mange ganger han ringte ut. Og da hadde han ringt kona åtte ganger, og til sammen varte de samtalene tre timer, fortalte Næss i retten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND