NRK Meny
Normal

Ringte inn falsk ransmelding - ville teste beredskapen

Politiet fikk inn melding om et ran på en bensinstasjon i Elverum natt til søndag. Det viste seg å være langt fra sannheten.

Telefon

En mann ringte politiet og meldte om et ran i Elverum natt til søndag.

Foto: Stig Morten Waage / NRK

En godt beruset mann ringte til politiets nødtelefon klokka 00.27. Han sa at det var et ran på bensinstasjonen på Basthjørnet, vest for Elverum sentrum, deretter la han på røret.

Innrømmet

Det tok ikke lang tid før politiet kunne ringe opp igjen til mannen, siden telefonnummeret hans vistes på nødtelefonen.

Da politiet kom i kontakt med ham innrømmet han at ransmeldingen var falsk, og at han «bare ville teste beredskapen». Politiet hadde også kontakt med bensinstasjonen underveis, som bekreftet at det ikke var ran på stedet.

Politiet liker svært dårlig denne typen testing av beredskapen, og mannen som er fra Ski kan vente seg en anmeldelse fra politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Flere nordmenn handler i Sverige

    Grensehandelen fra Norge til Sverige økte med 11 prosent fra tredje kvartal i fjor til andre kvartal i år. Det viser tatt fra statisisk sentralbyrå. Charlottenberg shoppingsenter har hatt en økning i omsetningen på 9,2 prosent i år sammenlignet med fjoråret.

  • Trailer i grøfta

    En trailer har kjørt i grøfta på rv 3 mellom Tynset og Kvikne. Fører er sendt til sjukehus for sjekk.

  • Stjal en baguett

    En mann i 30-årene er anmeldt av en butikk i Hamar sentrum etter at han skal ha stjålet en baguett i formiddag. Politiet var på stedet, og mannen ble bortvist fra butikken.