Revansje for HamKam

HamKam tapte mot Sandefjord i cupen, men søndag kveld fikk de revansje på Briskeby, med 3-0 seier til hjemmelaget.

HamKam strålte om kapp med sommersola søndag. Det ble i heteste laget for Sandefjord. Kamma vant til slutt 3-0.

- Jeg synes vi spilte en meget bra kamp. Nå skal vi ut i to bortekamper. Vi sikter selvfølgelig på å vinne, sa HamKam-trener Frode Grodås.

Arnar Førsund traff ballen klønete ti minutter før pause. Dermed endte den i eget nett og til 1-0 for vertene. Tilfeldigheter var det ikke snakk om kort før pause. Da rullet HamKam opp et angrep selv en brasilianer ville applaudert. Det endte med at Roman Kienast med en herlig bakfotpasning fant Markus Ringberg. Svensken skjøt inn 2-0 bak Espen Bugge Pettersen. Et kvarter før slutt sendte Rune Buer Johansen i vei et frispark via en motspiller. Touchen satte Bugge Pettersen helt ut av spill: 3-0. Det var Buer Johansens første mål for Hamar-klubben.

HamKam var klart best

Kienast var en konstant trussel. Sandefjord hadde ballen en god del etter pause, men skapte ikke så mye. Etter nederlaget begynner Sandefjord å få en viss føling med det virkelige bunnsjiktet på tabellen Vestfold-laget slipper også inn fleste mål (23) i eliteserien sammen med Fredrikstad.

- Jeg synes vi spilte en brukbar 2. omgang. Men det defensive holdt ikke helt, sier trener Tor Thodesen.

For HamKam venter nå poengdesperate Viking borte mens Sandefjord tar imot Stabæk.