NRK Meny
Normal

Bildrapsmann ser fram til å få rettssaken overstått

I dag starter rettssaken mot den 24 år gamle mannen fra Kongsvinger som er tiltalt for å ha drept ei 46 år gammel kvinne, da han stjal bilen hennes i oktober i fjor.

Kvinne (46) døde da hun falt av i dette krysset etter at hun ville stanse biltyv

Kvinnen ble kastet av bilpanseret og landet på dette skiltet.

Foto: Per-Erik Stømner/Glåmdalen / Scanpix

Mannen er tiltalt for grovt ran og forsettelig drap, og risikerer nå 21 års fengsel.

Det var lørdag 2. oktober i fjor at en 24-årig mann stjal en bil som sto på tomgang i Kongsvinger sentrum.

Forsøkte å stoppe biltyven

Minibank i kongsvinger

Kvinnen tok ut penger i minibanken, da den nå tiltalte mannen stjal bilen hennes.

Foto: NRK
Bildrap, Kongsvinger

Etterforskere undersøker stedet der kvinnen landet.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
Statsadvokat Arne Dymbe

Aktor Arne Dymbe.

Foto: Dag Kessel / NRK
Advokat Fridtjof Feydt

Forsvarer Fridtjof Feydt.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Kvinna som var eier av bilen kastet seg på panseret i et forsøk på å hindre biltyven. Men 24-åringen fortsatte å kjøre, og etter noen hundre meter falt den 46 år gamle trebarnsmora av panseret, og døde etter kort tid.

Gjerningsmannen overga seg til politiet dagen etter, og innrømmet å ha vært ruset da ulykken skjedde.

Han har sittet i varetekt i Kongsvinger fengsel siden han ble pågrepet. Ifølge hans advokat ser han nå fram til å få saken overstått.

– Han gruer seg veldig, og han skulle ønske dette ugjort. På en måte ser han nå fram til å bli ferdig med saken, sier forsvarer Fridtjof Feydt.

– Han fikk panikk

I dag starter rettssaken mot mannen i Glåmdal tingrett. Strafferammen på tiltalen er 21 års fengsel. Aktor Arne Dymbe sier dette er en svært sjelden sak i norsk rettssammenheng.

– Det gjelder jo en tiltale for en svært alvorlig forhold. Det finnes ikke mange holdepunkter for hva slags straff man skal gi, men domfellelse for forsettlig drap vil gi betydlig straff, sier Dymbe.

Forsvarer Feydt forteller at mannen erkjenner straffskyld, bortsett fra delen om forsettlig drap, altså at man ønsker personen død. Det er ikke forsvarer enig i.

– Han fikk panikk. Han fikk en sperre. Han vil erkjenne uaktsomt drap. Altså at han burde ha forstått at dette kunne medføre til døden.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.

  • Ras sperrer veien

    Et lite snøras har gått på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom og sperrer veien. Ingen er tatt i raset. Det blir skiltet omkjøring. Politiet i Innlandet ber trafikanter om ikke å snu og skape farlige situasjoner i veibanen.