NRK Meny
Normal

Rettssaken etter Øyerdrapet starter i dag

Bjarte Hansen ble brutalt drept i Øyer i august i fjor. I dag starter rettssaken, med stesønnen på tiltalebenken.

Bjarte Hansen

DREPT: Bjarte Hansen ble 58 år. Han var opprinnelig fra Bergen, og jobbet blant annet som nattevakt på et hotell. I august i fjor ble han brutalt drept.

Foto: Privat

Stesønnen, 24 år gamle Kim Andreas Kristiansen, skal ha påført stefaren store skader med kniv i hodet, halsen og brystet slik at han døde i deres felles bolig i Øyer ved Lillehammer torsdag 14. august i fjor.

I tiltalen er det beskrevet hvordan den tiltalte skal ha delt liket i flere deler før den tiltalte og en kamerat fraktet disse til et skogsområde noen kilometer unna i en bil. Der skal tiltalte ha tent på levningene ved hjelp av brennbar væske.

Kort tid etter at den avdøde var identifisert, kom den tidligere stesønnen i politiets søkelys, og han ble etterlyst internasjonalt med navn og bilde. Etter tolv døgn meldte han seg selv ved politihuset i Rotterdam i Nederland.

  • Se oversikten over de tolv dagene fra drapet til pågripelsen. Klikk på rutene i tidslinja for å se innslag:
Laster innhold, vennligst vent..

Var nattevakt på hotell

Bjarte Hansen flyttet til Lillehammer tidlig på 1990-tallet, og senere til nabokommunen Øyer. Siden 2009 har han vært folkeregistrert på adressen der drapet fant sted.

Han jobbet blant annet som nattevakt ved det største hotellet i området.

De siste årene skal han for det meste ha vært i utlandet, mens stesønnen bodde i sokkelleiligheten.

Flere venner og bekjente av den tiltalte som NRK snakket med i tiden etter drapet fortalte at den siktede hadde uttrykt mye sinne overfor mannen som var hans stefar gjennom mye av oppveksten.

Selv om forholdet til stefaren skal ha være turbulent, bodde de i samme leilighet da drapet fant sted.

Kim Andreas Kristiansen i Gjøvik

TILTALT: Kim Andreas Kristiansen er tiltalt for drap og likskjending. I dag møter han i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Bildet er fra varetektsfengslingen 1. september i fjor.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Sju dager i retten

I dag torsdag starter rettssaken mot nå 24 år gamle Kim Andreas Kristiansen. Han har sittet i varetekt i Gjøvik fengsel siden han kom tilbake til Norge.

Nina Braathen Hjortdal

FAMILIENS ADVOKAT: Nina Braathen Hjortdal representerer de etterlatte. Hun sier de har hatt det tungt etter det som skjedde i august i fjor.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Kristiansen er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter, for likskjending og trusler (se faktaboks).

Forsvarer Odd Ivar Grøn sier Kristiansen kommer til å erkjenne straffskyld.

– Han er innstilt på å gi en grundig og omfattende forklaring for retten og de etterlatte, sier Grøn.

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal representerer Bjarte Hansens tre andre barn, samt Hansens mor. Hun sier de ser fram til rettssaken er over.

– De ser fram til å få en avklaring. Alle fire har hatt det ganske tungt, sier Hjortdal.

Rettssaken starter klokka ni i Sør-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer. Det er satt av sju dager til tingrettsbehandlingen. NRK følger saken.

Laster kart, vennligst vent...