NRK Meny
Morten Andreassen og tiltalte i sorenskriverbrannen
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Rettssak etter sorenskriverbrannen

Oppsummert

En mann er tiltalt etter mordbrannparagrafen etter at huset til sorenskriveren i Hamar ble påtent i 2013. Han er tiltalt for drapsforsøk på fem personer, samt vold og trusler. Han nekter straffskyld. Rettssaken går nå i Sør-Østerdal tingrett.

Rettsaken etter brannen hos sorenskriveren i Hamar startet mandag.
Mannen som er tiltalt for sorenskriverbrannen i Hamar har i politiavhør tilstått å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor. I retten forklarte han at tilståelsen var falsk.
Det var noe som ikke stemte da jeg kom hjem til huset den kvelden. Det forklarte dattera til sorenskriveren i Hamar i retten.
 • Anker forsikringssak etter brann

  Eieren av et næringsbygg i Solør anker dommen i forsikringssaken fra Lagmannsretten til Høyesterett. Det skriver Glåmdalen. Mannen tapte den sivile ankesaken han anla mot Gjensidige, for å få utbetalt forsikringssummen etter en brann i 2013.

  Flisa, branntomt
  Foto: Linda Vespestad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leter etter brannårsaken

  Politiet fortsetter i dag etterforksningen for å finne årsaken til brannen fredag på Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten der to ansatte omkom. Leder i etterforskingsseksjonen hos politiet i Gjøvik, Siv Opsahl sier det blir en vanskelig oppgave, men at politiet vil bruke den tida som trengs. I morgen vil KRIPOS bistå etterforskingen.

 • Høyre slår seg sammen

  I helga har Hedmark Høyre og Oppland Høyre vedtatt å slå seg sammen til en enhet. Hva den nye organisasjonen skal hete blir klart i februar.

 • Lave rovdyrtap i Hedmark

  Ikke siden 1993 har rovdyrtapene vært så lave i Hedmark som de var i år. Totalt har 177 sauebønder søkt om erstatning på i overkant av 4100 dyr. Ifølge Fylkesmannen har antallet dyr på beite vært relativt stabilt.