NRK Meny
Morten Andreassen og tiltalte i sorenskriverbrannen
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Rettssak etter sorenskriverbrannen

Oppsummert

En mann er tiltalt etter mordbrannparagrafen etter at huset til sorenskriveren i Hamar ble påtent i 2013. Han er tiltalt for drapsforsøk på fem personer, samt vold og trusler. Han nekter straffskyld. Rettssaken går nå i Sør-Østerdal tingrett.

Rettsaken etter brannen hos sorenskriveren i Hamar startet mandag.
Mannen som er tiltalt for sorenskriverbrannen i Hamar har i politiavhør tilstått å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor. I retten forklarte han at tilståelsen var falsk.
Det var noe som ikke stemte da jeg kom hjem til huset den kvelden. Det forklarte dattera til sorenskriveren i Hamar i retten.
 • Anker forsikringssak etter brann

  Eieren av et næringsbygg i Solør anker dommen i forsikringssaken fra Lagmannsretten til Høyesterett. Det skriver Glåmdalen. Mannen tapte den sivile ankesaken han anla mot Gjensidige, for å få utbetalt forsikringssummen etter en brann i 2013.

  Flisa, branntomt
  Foto: Linda Vespestad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Pågrepet etter ran

  En mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak ranet av ei kvinne i 70-åra i Elverum lørdag kveld. Mannen er satt i arresten og vil blir avhørt mandag morgen.

  Laster Twitter-innhold
 • 21 varsel, Høgre innfører tiltak

  Høgre innfører ei rekkje tiltak etter å ha fått totalt 21 varsel fordelt på 12 personar om seksuell trakassering. Ti av varsla er mot Kristian Tonning Riise. Høgre opprettar òg eit utval, leidd av Henrik Syse, som skal vurdere handteringa av varsla.