NRK Meny
Morten Andreassen og tiltalte i sorenskriverbrannen
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Rettssak etter sorenskriverbrannen

Oppsummert

En mann er tiltalt etter mordbrannparagrafen etter at huset til sorenskriveren i Hamar ble påtent i 2013. Han er tiltalt for drapsforsøk på fem personer, samt vold og trusler. Han nekter straffskyld. Rettssaken går nå i Sør-Østerdal tingrett.

Rettsaken etter brannen hos sorenskriveren i Hamar startet mandag.
Mannen som er tiltalt for sorenskriverbrannen i Hamar har i politiavhør tilstått å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor. I retten forklarte han at tilståelsen var falsk.
Det var noe som ikke stemte da jeg kom hjem til huset den kvelden. Det forklarte dattera til sorenskriveren i Hamar i retten.
 • Anker forsikringssak etter brann

  Eieren av et næringsbygg i Solør anker dommen i forsikringssaken fra Lagmannsretten til Høyesterett. Det skriver Glåmdalen. Mannen tapte den sivile ankesaken han anla mot Gjensidige, for å få utbetalt forsikringssummen etter en brann i 2013.

  Flisa, branntomt
  Foto: Linda Vespestad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.

 • Fylkesveg 33 stengt

  På grunn av flere mindre snøskred over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring er veien stengt. Geolog undersøker området.

 • Asylmottak legges ned

  Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.