NRK Meny
Normal

Rekordstor trafikk på norske badeanlegg

Kjølig sommervær og lave temperaturer i sjøen har jagd badeglade nordmenn innendørs. Totenbadet har doblet besøket fra i fjor.

Ankerskogen svømmehall

BRA TILBUD: Far Tore Olsen er glad for å kunne ta med familien på innendørs badeakrobatikk. De vil heller bade i Ankerskogen svømmehall på Hamar enn i 15 graders varme Mjøsa.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Med det været vi har hatt i sommer er det jo deilig å kunne bade litt uten å måtte gå rett ut av vannet igjen, sier Kristian Gettemy.

Han har tatt turen til Ankerskogen svømmehall på Hamar, noe han slett ikke er alene om.

– Vi har hatt en økning på ca. 34 prosent sammenligna med i fjor. Dette er en all time high i Ankerskogens historie, sier Morten Lillehagen, daglig leder ved Ankerskogen svømmehall.

Også Totenbadet på Raufoss har hatt rekordbesøk i juli. De har hatt dobbelt så mange besøkende som i fjor og det har mye å si for badeanlegget.

Richard Classon, daglig leder i Totenbadet

GOD SOMMER: Daglig leder ved Totenbadet, Staffan Rickard Claesson, forteller at badeanlegget har økt omsetningen med en million i år sammenligna med i fjor.

Foto: Dag Kessel / NRK

– Vi kommer med all sikkerhet til å levere et plussresultat i år. Vi har nesten en million mer i omsetning nå sammenligna med i fjor, sier daglig leder Staffan Rickard Claesson.

Bader heller innendørs

Johanne Nordhagen har inntrykk av at været har mye å si for hvor fullt det er hos Ankerskogen.

– Vi var her forrige uke på en regnværsdag og da var det stappfullt. I dag skinner sola ute og da er det mer plass her inne, sier hun.

Tore Olsen er glad han kan ta med familien på innendørs svømming, i stedet for å bade i Mjøsa som holder om lag 15 grader.

– Det er gode sklier her og trygge leker for ungene. Det er første gang vi er her, men det ser veldig bra ut, sier han.

Ankerskogen Svømmehall

ØKT OMSETNING: Flere svømmeanlegg rundt omkring i landet melder om økt omsetning i juli i år sammenligna med samme måned i fjor. Her fra Ankerskogen svømmehall i Hamar.

Foto: Frode Meskau / NRK

Væravhengige badeanlegg

Også Jorekstad fritidsbad i Lillehammer, som har bademuligheter både inne og ute, kan melde om sin beste juli måned noen gang.

Badefaglig leder ved Pirbadet i Trondheim, Oddvar Mæhle, er overbevist om at anlegget har hatt en økning i juli sammenligna med tidligere år.

Morten Lillehagen

BER OM DÅRLIG VÆR: Daglig leder ved Ankerskogen svømmehall, Morten Lillehagen, er fornøyd med det dårlige sommerværet

Foto: Frode Meskau / NRK

– Vi har lagt merke til at det har vært dårlig vær, for å si det sånn, sier han.

Det er noe daglig leder ved Ankerskogen svømmehall skriver under på.

– Når det er ustabilt vær har vi mye besøk, sier Morten Lillehagen.