Rekordmange i Birkebeinerrittet

Det er rekordmange deltakere i Birkebeinerrittet i år. Noen er med for å tjene penger, andre for å vinne og noen tråkker for livet. 

Det krever en stor dugnadsgjeng å arrangere Birkebeinerrittet
Foto: Stein S. Eide, NRK

 

HØR: Birkebeinerrittet stort for mange  

Toril Eng Åslia Skilag har sykla Birkebeinerrittet hvert år.
Foto: Stein S. Eide, NRK

14.000 syklister er klare til å sykle morgendagens Birkebeinerritt fra Rena til Lillehammer. Det er flere enn noen gang før.

For 14. gang

Toril Eng Åslia Skilag lada opp på jobb på Moen sykehjem i Elverum i dag, men i morra sykler hun rittet for 14. gang. Og det betyr enkelt og greit at hun har sykla Birkebeinerrittet absolutt hvert år.

Det krever en enorm dugnadsgjeng å få alt på plass og alt til å gli som det skal på selve ritt-dagen. 1.300 frivillige er i sving for å ordne alt som må til.

Engasjerer alle

Noen av elevene på  Åmot ungdomsskole bruker Birkebeinerrittet i undervisningen. De lager en egen internettside. Anne Kulusvven, Julie Bø Sveen og Ane Grindstad er noen av dem som tar bilder, skriver reportasjer og legger ut på nettsidene.  

Ungdomsskoleelever bruker Birken i undervisningen
Foto: Stein S. Eide, NRK

Mange motiver

Det er flere grunner til at så mange vil sykle Birkebeinerrittet. Folk har forskjellige motiver. Noen er med for å tjene penger, andre for å vinne, mens noen sykler for å utfordre seg sjøl.

For Espen Bangshaug som driver sportsbutikk på Rena, innebærer Birkebeinerrittet stor trafikk og stort salg. Han venter seg storinnrykk i butikken både i dag og i morgen.

 

Espen Bangshaug driver sportsbutikk på Rena
Foto: Stein S. Eide