NRK Meny
Normal

Rekordhelg i fjellet: Hadde dobbelt så mange gjester som senger

Flere turisthytter har meldt om enorm pågang av fjellglade turgåere i helga. Blant annet Snøheim på Dovrefjell, som hadde 163 personer på 80 senger.

Snøheim

REKORDHELG: Ikke siden 2012 har det vært så mange overnattingsgjester på Snøheim på Dovrefjell samtidig.

Foto: Marius Nergård Pettersen

– Natt til søndag hadde vi 163 personer som overnattet til tross for at vi bare har 80 senger, så det ble en del madrassliggere. Det ble litt trengsel, men alle var blide og fornøyde, sier Kjell Hjellødegaard, bestyrer på Snøheim.

Snøheim har hatt 420 overnattinger på tre netter.

– Det har vært rimelig hektisk her. Det er mye folk som er innover på overnatting og enda flere som er her på dagstur, sier han.

Finværet lokker

Fjellområdene på Østlandet har hatt strålende vær i helga og bestyreren på Snøheim mener det er hovedgrunnen til at så mange tok turen til Dovrefjell. Det samme finværet hadde gjestene på Fondsbu turisthytte i Jotunheimen også.

– Her har det vært helt kaos, med utrolig mye folk. De måtte ligge på madrasser rundt omkring, det sier Sara Nybø som jobber i resepsjonen på Fondsbu.

Hun forteller at alle de 100 sengene på Fondsbu er fullbooket hver helg ut sesongen.

– Det har vært et fantastisk vær, så det er nok mye av grunnen til at så mange kom i helga. Dessuten er sommeren sen her oppe, så flere og flere oppdager at finværet har en tendens til å komme i august, forteller Nybø.

På Leirvassbu i Jotunheimen har de også hatt full hytte denne helga.

– Vi har hatt sommerens beste helg. Alle sengene var i bruk, og mange teltet ute i nærheten, det sier Tove Grindvold, som driver Leirvassbu.

Fonsbu turisthytte

FJELLET LOKKER: De 100 sengene på Fondsbu turisthytte i Jotunheimen er fullbooket hver helg ut sesongen.

Foto: Juliane Kravik / NRK

Godt besøk

Den norske turistforening (DNT) har over 500 hytter i fjellet, og mange har hatt en ekstra bra helg.

– Jeg har inntrykk av at de fleste har hatt kjempegodt besøk denne helga, og det er ikke rart med tanke på det flotte været som har vært, det sier Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiver i DNT.

Hun forteller at sommeren generelt sett har vært veldig bra for mange.

– Hytter der det var lite snø i begynnelsen av sesongen har hatt mye besøk. Blant annet Liomseter, Rondvassbu, Hardangervidda Øst og Svukuriset melder om veldig bra belegg, sier hun.

Ingvild Lundberg Bakke

MYE BESØK: – Jeg har inntrykk av at de fleste har hatt kjempegodt besøk denne helga, og det er ikke rart med tanke på det flotte været som har vært, det sier Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiver i DNT.

Foto: Privat

Flere kommer i ukedagene

Til tross for overfylte turisthytter i helgene, har ukedagene i august tradisjonelt sett vært roligere. På Gjendesheim turisthytte i Jotunheimen opplever de nå at også ukedagene blir mer populære.

– Mange har mulighet til å ta en tur i uka også, da er det mindre trøkk og kortere køer, sier Marius Haugaløkken som er vertskap på Gjendesheim turisthytte.

Haugaløkken tror det er mer enn bare det fine været som er grunnen til pågangen i fjellet.

– Det er en trend å gå i fjellet. Dessuten har vi hatt en stor økning i utenlandske gjester også, avslutter han.

Gå til forsiden

Magiske sensommerbilder

Gjende sist lørdag

Magiske sensommerbilder

12 bilder

    SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND