NRK Meny
Normal

Rekdal varsler opprydning etter sjokktap

Kjetil Rekdal gjorde ingen forsøk på å skjule frustrasjonen etter at Vålerenga røyk ut av cupen. Han varsler at alle som spilte gårdagens kamp mot Gjøvik-Lyn kan ryke ut av laget.

Det koker i Kjetil Rekdal etter at Vålerenga ble slått ut av Gjøvik-Lyn i cupen.

IKKE NÅDIG: Kjetil Rekdal var ekstremt skuffet over Vålerengas innsats mot Gjøvik-Lyn.

Gjøvik-Lyn stod for den store bomben i tredje runde av cupen da de vant over Vålerenga på hjemmebane i går kveld. Etter sjokktapet fortalte en opprørt og forbannet Vålerenga-trener i klare ord hva han mente om spillernes innsats.

– Laget er mer enn godt nok til å vinne mot Gjøvik- Lyn. Det er både sportslig og økonomisk katastrofe at vi er ute og jeg er utrolig skuffet. Spillermessig klarer vi ikke å skape en dritt, tordnet han.

– Alle er i faresonen

Dette var tredje gang Vålerenga røyk ut av cupen alt i tredje runde. Rekdal mener at det forsmedlige ettmålstapet mot andredivisjonslaget må få konsekvenser for de som fikk sjansen i kampen. Alle spillerne står nå i fare for å havne på sidelinja.

– De som fikk sjansen i dag skuffet og alle er i faresonen. Jeg må ta ansvar som trener og det vil bli harde konsekvenser. Vi er bedre enn det vi viser her i dag, men det svikter i alle ledd. Derfor må vi sette i gang tiltak for å få ting på rett vei. Det kommer til å gå ei kule varmt i garderoben i morgen, sier han.

Folkefest

FOLKEFEST: Det ble folkefest da Gjøvik-Lyn vant 1-0 over eliteserielaget Vålerenga.

Foto: Knut Røsrud / NRK

– Hadde flaks

Over 2000 supportere hadde møtt opp for å se kampen. Rekdal berømmet Gjøvik-Lyn for innsatsen, men mente laget også hadde marginene på sin side.

– De hadde flaks, de har ett skudd på mål og det går inn. Men de står på til krampa tar dem og det var kanskje fortjent at de vant, konkluderer han.

Tapet vil få store økonomiske konsekvenser for Vålerenga. Hovedstadsklubben hadde budsjettert med billettinntekter i de kommende cuprundene, men i dag kom det frem at klubben må spare inn på budsjettet.

– Vi blir nødt til å kutte én million, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes til NRK, uten å ville gå inn på hvor kuttene må gjøres.

Gjøvik-Lyn sendte Vålerenga ut av cupen.