NRK Meny
Normal

Regjeringen jobbet – helt frivillig

Det er populært å vise seg fram under ungdoms-OL i Lillehammer. I dag var turen kommet til samferdselsministeren og landbruks- og matministeren.

Landbruks- og matministeren frivillig under Ungdoms-OL

FRIVILLIG: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale hadde varierte arbeidsoppgaver i dag. Først skar han appelsiner. Så skar han epler.

Foto: Katrine Haugen / NRK

I løpet av de ti dagene lekene arrangeres på Lillehammer benytter minst ti av regjeringens ministre sjansen til å jobbe som frivillige.

Ikledd det svært karakteristiske frivilligkostymet fra topp til tå, med knallgrønn bukse og lue, ble selvfølgelig samferdsministeren satt til å jobbe som sjåfør i finværet i OL-byen i dag.

– Jeg skal ha ulike kjøreoppdrag. Kjøre folk som skal rundt omkring, sier en entusiastisk samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen bak rattet i en av OLs offisielle biler.

Frivillig samferdselsminister

FRIVILLIG: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen hadde en oppgave som passet han godt i dag – sjåfør.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Mat skal dem ha ...

I tillegg til at folk skal komme seg rundt mellom arenaene, må også folk som deltar og besøker Ungdoms-OL ha mat.

I løpet av OL serveres det om lag 90.000 måltider i utøverteltet. Bare kylling går det med 90 kilo av hver dag, og hittil har det blitt servert 9 tonn frukt og grønt.

Og der kom landbruks- og matminister Jon Georg Dale til nytte i dag – særlig fordi han har god kunnskap i knivbruk fra tidligere tider.

– Jeg er jo kjøttskjærer av utdanning så kniv har jeg brukt før.

Og arbeidsoppgavene var svært varierte. Da han var ferdig med å skjære opp et lass med appelsiner, var det nye ting å skjære opp i kø.

– Det ser ut som vi begynner å nærme oss enden på appelsinene. Nå skal vi over på epler. Så hvis dette fortsetter blir det i hvert fall variasjon, ler Dale.

Minister møtte gull-vinner

TID TIL OVERS: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk slått av en prat med gullvinner i skiskyting i dag, Sivert Guttorm Bakken fra Vingrom IL, under et av transportoppdragene på skistadion i Lillehammer.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Vil støtte opp

Begge ministrene understreket viktigheten av å bidra på et ungdomsarrangement av denne størrelsen, og det så ut til at de koste seg blant deltagere og gjester.

– Har dere ikke noe annet å drive med i regjeringen?

– Jo, vi har mye å gjøre, men dette er noe vi har lyst til å vise at vi støtter opp om. Det å vise Norge fra sin fremste side, der vi bidrar både fra høyt og lavt nivå, er viktig og derfor har vi prioritert det, svarte en meget klar sjåfør Solvik-Olsen.

– Det er morsomt å få prøve å bidra litt sjøl og ikke bare se på de fantastiske idrettsprestasjonene som foregår her, sa fruktskjærer Dale.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hannah Veslemøy vant Toneprisen

  Hannah Veslemøy ble vinneren av årets konkurranse til øredøvende applaus fra publikum. Hun er nesten målløs. – Er dette virkelig sant, soør hun seg selv.

  Hannah Veslemøy
  Foto: Hauk Kvien Skrefsrud
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.