NRK Meny
Mjøsbrua i vinternatt
Foto: Tor Erik Urdahl, Lillehammer

Regionreformen i Innlandet

 • Nye politisjefer

  Politidistriktet har ansatt tre nye sjefer som skal holde til i Gjøvik, Lillehammer og Elverum. Linn Hilde Fosso skal lede driften av Vest-Oppland fra Gjøvik. Tidligere lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, skal lede området Gudbrandsdalen og Hedemarken fra Lillehammer. Mens Tom Johnsen skal lede Østerdalen, Glåmdalen og Kongsvingerregionen fra Elverum.

 • Mindretallsforslag for sammenslåing

  Eivind Brenna i Oppland Venstre la fram fellesforslag fra Høyre, Frp og Venstre om å starte forhandlinger med Hedmark med tanke på sammenslåing. De er i mindretall i fylkestinget.

 • Flertallsforslag mot sammenslåing

  Fylkesvaraordfører i Oppland, Ivar Odnes, la fram et fellesforslag fra Ap, Sp, SV og KrF om at Oppland fortsatt skal bestå som eget fylke. Dette er et flertallsforslag. Fylkestingene i Hedmark og i Oppland behandler spørsmålet om sammenslåing i dag.

  Ivar Odnes og Even Aleksander Hagen
  Foto: Ole Martin Sponberg

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Sofie, Emma, Oliver og Jonas

  Sofie var det mest populære jentenavnet i Hedmark i 2017; det samme som på landsbasis. I Oppland er det Emma som topper navnestatistikken. Det mest populære guttenavnet i Hedmark i fjor var Oliver, mens det var Jonas i Oppland.

 • Flere tusen fortsatt uten strøm

  Til tross for at Eidsiva Energi har alt tilgjengelig mannskap ute, er 3300 uten strøm i Hedmark og Oppland. Det er over 1000 mer enn det var i dag tidlig.

 • Lengre distriktssendinger på TV

  NRK forlenger distriktssendingene på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingen før Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Sendingen før Kveldsnytt består og den totale sendetiden er da tilbake på samme nivå som før omleggingen.