NRK Meny
Mjøsbrua i vinternatt
Foto: Tor Erik Urdahl, Lillehammer

Regionreformen i Innlandet

 • Mindretallsforslag for sammenslåing

  Eivind Brenna i Oppland Venstre la fram fellesforslag fra Høyre, Frp og Venstre om å starte forhandlinger med Hedmark med tanke på sammenslåing. De er i mindretall i fylkestinget.

 • Flertallsforslag mot sammenslåing

  Fylkesvaraordfører i Oppland, Ivar Odnes, la fram et fellesforslag fra Ap, Sp, SV og KrF om at Oppland fortsatt skal bestå som eget fylke. Dette er et flertallsforslag. Fylkestingene i Hedmark og i Oppland behandler spørsmålet om sammenslåing i dag.

  Ivar Odnes og Even Aleksander Hagen
  Foto: Ole Martin Sponberg
 • Nei til sammenslåing

  Oppland sier trolig nei til sammenslåing med Hedmark. Fylkestinget skal behandle regionreformen i morgen, og etter det NRK erfarer vil et flertall bestående av Ap, SV, Sp og KrF stemme nei til sammenslåing. I Hedmark har fylkesrådet innstilt på nei.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fakkeltog mot budsjettkutt

  Rundt 100 personer gikk i går i fakkeltog på Tynset i protest mot et kutt på seks millioner kroner i neste års budsjett for skole og barnehage, skriver Østlendingen. Formannskapet starter budsjettbehandlingen på tirsdag.

 • Bil stjålet i Gjøvik

  En grønn VW Passat ble stjålet fra Gjøvik sentrum i dag tidlig. Ifølge politiet skjedde tyveriet imellom 05.25 og 06.25. Politiet ønsker tips om bilen med kjennetegn JD 19209.

 • Hus brant ned

  Et bolighus ble totalskadet i en brann i Garsjøvegen på Østre Toten i går kveld. Ingen personer befant seg i huset, ifølge politiet. Brannårsaken er foreløpig ukjent.