NRK Meny
Normal

Refser foreldre for skolekjøring

Foreldre som kjører barna sine til skolen kan utgjøre en fare for de barna som går til skolen, mener lensmannen i Østre Toten. 

Farlig skolevei (Illustrasjonsfoto)
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

I løpet av de to første skoledagene har så mange foreldre kjørt barna sine til skolen at det har vært tilløp til trafikkaos.

- Ved noen skoler er det så mange privatbiler at det kan oppstå trafikkfarlige situasjoner bare på grunn av det. Og busser klager over at det er vanskelig å komme til, forteller lensmann Dagfinn Dyrud i Østre Toten.

Spesielt ved skolestart

Politiet oppfordrer nå heller foreldrene til å la barna gå til skolen.

- Det er fin trim og en god start på dagen. Jeg hadde sett at foreldrene lot ungene gå mest mulig, sier lensmannen i Østre Toten.

Situasjonen er spesiell i forbindelse med skolestart. Mange foreldre føler nok et ekstra behov for å passe på sine små de første dagene, mener Dyrud.

Derfor aksjonerer politiet langs skoleveger både i Hedmark og Oppland i disse dager. I Gjøvik, Toten og Land- kommunene ble 60 kjøretøy kontrollert tirsdag. 4 fikk gebyr for manglende bilbeltebruk, 3 fikk muntlige pålegg angående dokumenter.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.