NRK Meny
Normal

Reddet ut av ras ved Rasletind

En mann i 40-årene ble tatt av snøras ved Rasletind i Jotunheimen i ettermiddag. Turkamerater reddet trolig livet hans.

Topp-platået

TATT AV RAS: Mannen ble tatt av snøras i dette området nær Rasletind i Jotunheimen. (Arkivfoto)

Foto: Hallgrim Rogn/Den Norske Turistforening

Mannen ble tatt av ras og kameratene fant ham under to meter med snø. Da han ble gravd fram var han bevisstløs, men kom etter hvert til seg selv, opplyser operasjonsleder Geir Stavheim ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Den skadde ble deretter fløyet til sykehuset på Lillehammer.

– Det har blitt tatt røntgenbilder og CT av mannen nå i ettermiddag, opplyser kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug i Sykehuset Innlandet.

Undersøkelsene viste at mannen ikke hadde noen brudd, men at han er forslått. Han er i såpass form at han blir utskrevet fra sykehuset i kveld eller i morgen tidlig.

Var begravd av snøen i 15 minutter

Det tok om lag et kvarter fra raset gikk til de to kameratene som mannen var på tur med, fikk gravd ham fram. Da helikopteret kom til ulykkesstedet hadde han kommet til bevissthet.

– Det er ikke mye snø i fjellet, og det er også sjelden at det skjer ulykker med snøras i november, sier operasjonsleder Geir Stavheim. Han understreker imidlertid at når omstendighetene ligger til rette for det, kan det gå snøras ved alle årstider.

Mannen som ble skadet er hjemmehørende i Bærum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vil endre navn på storfylket

    Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

  • Nyvalgt fylkesleder KrF

    Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

    Oluf Maurud
    Foto: Jorun Vang / NRK