NRK Meny
Normal

Reddet fra pizzabrann

Mannen i 40-årene sovnet mens han stekte pizza og holdt på å brenne inne på Gjøvik i dag. Politiet slo seg gjennom vinduet og fikk reddet ham ut.

Mannen har bare fått lettere røykskader. En polititjenestemann ble skadet i hånden da han knuste en glassrute inn til leiligheten.

Det var en nabo som varslet om røykutvikling fra leiligheten ved 1430-tiden i dag. Da politiet kom seg inn i leiligheten fant de 40-åringen beruset og livløs.

Mannen blir nå etterforsket for å ha vært uaktsom med ild eller varme og risikerer straffeforfølgelse.

Advarer mot boligbranner 

Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ber folk være forsiktige med åpen ild og passe ekstra på elektriske apparater for å hindre boligbranner. Tiden rundt jul og nyttår er nemlig høysesong for branner i Norge.

Til nå i år har 62 personer omkommet i branner, viser en oversikt fra DSB. Av de omkomne var det 33 menn og 27 kvinner. 47 personer døde i boligbranner.

- De store synderne i statistikken vår er forskjellige former for bar ild og så er det elektriske årsaker, sier avdelingsleder Kari Jensen i direktoratet.

Røyking, stearinlys og vedfyring dominerer som brannårsaker sammen med overbelastning av elektriske anlegg og feil på elektriske apparater.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang