NRK Meny
Normal

Redder ut juniorløpere

Fire deltagere i juniorutgaven av Femundløpet er i ferd med å bli reddet ned fra fjellet. – Vi er i kontakt med dem og de er ved godt mot, sier løpslederen.

– Det er fire av juniorløperne som ligger ute i fjellet i nærheten av Narskatet i Os kommune. Vi har satt i gang en leteaksjon etter dem, sier løpsleder Roger Leegaard.

Mens Ella Kjøsnes kom seg i mål på Røros før uværet virkelig satte inn og fire av deltagerne har brutt. Tre har tatt seg ned fra fjellet, mens de fire site har slått seg ned i sovepose under fjelldukene sine. Det er disse fire det nå er satt i gang en leteaksjon etter.

– De har gjort alt rett, men de har vært der ute så lenge nå at vi gjerne vil få hentet dem ned, sier løpslederen.

De fire la seg til rundt klokka 14 lørdag ettermiddag.

Møte med foreldrene

Arrangøren har i kveld hatt møte med foreldrene til løperne som er ute i fjellet.

– De tar dette med ro. Juniorløperne er godt fjellvant, sier Leegaard.

De vanskelige forholdene i fjellet, som er forårsaket av «Ole» gjør det vanskelig også for letemannskapene å ta seg fram i området.

– Vi har GPS.tracking både på løperne og på skuterene, så vi ser de er i nærheten av hverandre, men det er mye vind og dermed svært dårlig sikt, sier Leegaard.

De har også fått assistanse fra Røde Kors i Os og Røros til å bistå i letingen av de fire.

Fra starten av Femundløpet i Kjerkgata på Røros

UT FRA START: Det var vesentlig bedre vær da juniorene forlot Røros fredag ettermiddag.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Hjemmeran i Elverum

    I går kveld kl 22.15 ble en person utsatt for ran i boligen sin i Sven Morens Veg i Elverum. Den fornærmede ble truet, og det ble tatt gjenstander fra huset. Gjerningsmannen er beskrevet som en mann i 30-årene, og snakket norsk. Politiet ønsker tips.

  • Overlegen seier til Lundby

    Maren Lundby viste nok en gang glitrende form, og tok søndag sin femte strake seier i verdenscupen. I krevende forhold leverte hun det lengste hoppet i begge omganger, og hun vant med hele 30,2 poeng ned til Yuki Ito.

  • Lundby i ledelsen

    Maren Lundby fra Kolbu fortsetter å imponere, og leder etter første omgang i dagens verdenscuprenn i hopp. Hun fikk trekk av dommeren etter en ustø landing, men leder likevel med 7 poeng.