NRK Meny
Normal

Reality-team i dødsulykke

To personer tilknytta innspillinga av tv-serien 71 grader nord omkom i en bilulykke i dag. Den ene omkomne er programleder.

Bilen havnet på taket i elva
Foto: Hans Erik Kjosbakken, Fjuken

En nederlandsk mann og en belgisk kvinne er bekreftet omkommet etter ulykka der en bil kjørte av veien og havnet på taket i elva Leira i Lom. De kjørte den smale grusveien mot Leirvassbu, og ulykka skjedde en snau kilometer etter at de kjørte av fra Riksvei 55.

De to omkomne var med i innspillinga av den nederlandsk-belgiske tv-serien 71 graden Noord , basert på det norske reality-konseptet 71 grader nord.

Det har vært gjort innspillinger i området den siste uka. Nordisk film assisterer den nederlandsk-belgiske produsenten av serien og har rettighetene sammen med TVNorge.

Programleder omkom

Flere kjendiser fra Nederland og Belgia er med i serien.

Stein Roger Bull, administrende direktør i Nordisk film, opplyser at den ene omkomne er programleder. Den andre omkomne jobber som assistent på produksjonen.

- Hele produksjonsapparatet er sterkt preget av det som har skjedd, sier Bull.

Han er nå i Tyskland, men skal nå ta første fly til Norge og drar deretter direkte til Lom for å støtte sine kolleger.

Kjørte i elva

Det var nordmenn som er med i tv-produksjonen som fant bilen, som da lå på taket i elva.

- Noen fra tv-teamet kjørte for å se etter dem da de ikke dukka opp til avtalt tid. Da fant de bilen, sier Stein Roger Bull i Nordisk film.

Ulykke ved Leirvassbu
Foto: Hans Erik Kjosbakken, Fjuken

De to som satt i bilen ble etterhvert hentet ut og fikk behandling av legepersonell.

Ifølge journalist Hans Erik Kjosbakken i lokalavisa Fjuken var det et redningsmannskap på 15-20 personer på stedet. En luftambulanse, to sjukebiler og brannvesenet jobba på stedet.

- Legemannskapene drev gjenopplivningsforsøk i 45 minutter, sier Kjosbakken.

Ifølge politiet er det ingen vitner til ulykka.

- Det er ingen som har sett hva som har skjedd, så langt vi vet nå, sier operasjonsleder Roald Sveen.

Politiet oppga først at begge de to omkomne er nederlendere, men rettet dette senere til at den omkomne kvinnen er fra Belgia og mannen er fra Nederland.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stor økning for HINN

    Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.

  • Elever holdes inne pga forurensning

    Elever med luftveisproblemer holdes i dag inne på Hammartun barne- og ungdomsskole, fordi det i rushtimene er høy grad av luftforurensning i Lillehammer sentrum. Det melder GD.

  • Varmegang på rådhuset i Gjøvik

    Arbeid på taket av rådhuset i Gjøvik har medført varmegang, men ingen brann. Nødetatene har vært på stedet. Ingen er skadd, melder politiet.