NRK Meny
Normal

Reality-team i dødsulykke

To personer tilknytta innspillinga av tv-serien 71 grader nord omkom i en bilulykke i dag. Den ene omkomne er programleder.

Bilen havnet på taket i elva
Foto: Hans Erik Kjosbakken, Fjuken

En nederlandsk mann og en belgisk kvinne er bekreftet omkommet etter ulykka der en bil kjørte av veien og havnet på taket i elva Leira i Lom. De kjørte den smale grusveien mot Leirvassbu, og ulykka skjedde en snau kilometer etter at de kjørte av fra Riksvei 55.

De to omkomne var med i innspillinga av den nederlandsk-belgiske tv-serien 71 graden Noord , basert på det norske reality-konseptet 71 grader nord.

Det har vært gjort innspillinger i området den siste uka. Nordisk film assisterer den nederlandsk-belgiske produsenten av serien og har rettighetene sammen med TVNorge.

Programleder omkom

Flere kjendiser fra Nederland og Belgia er med i serien.

Stein Roger Bull, administrende direktør i Nordisk film, opplyser at den ene omkomne er programleder. Den andre omkomne jobber som assistent på produksjonen.

- Hele produksjonsapparatet er sterkt preget av det som har skjedd, sier Bull.

Han er nå i Tyskland, men skal nå ta første fly til Norge og drar deretter direkte til Lom for å støtte sine kolleger.

Kjørte i elva

Det var nordmenn som er med i tv-produksjonen som fant bilen, som da lå på taket i elva.

- Noen fra tv-teamet kjørte for å se etter dem da de ikke dukka opp til avtalt tid. Da fant de bilen, sier Stein Roger Bull i Nordisk film.

Ulykke ved Leirvassbu
Foto: Hans Erik Kjosbakken, Fjuken

De to som satt i bilen ble etterhvert hentet ut og fikk behandling av legepersonell.

Ifølge journalist Hans Erik Kjosbakken i lokalavisa Fjuken var det et redningsmannskap på 15-20 personer på stedet. En luftambulanse, to sjukebiler og brannvesenet jobba på stedet.

- Legemannskapene drev gjenopplivningsforsøk i 45 minutter, sier Kjosbakken.

Ifølge politiet er det ingen vitner til ulykka.

- Det er ingen som har sett hva som har skjedd, så langt vi vet nå, sier operasjonsleder Roald Sveen.

Politiet oppga først at begge de to omkomne er nederlendere, men rettet dette senere til at den omkomne kvinnen er fra Belgia og mannen er fra Nederland.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.