NRK Meny
Normal

Reagerer på vegplaner for E6

Foreningen Nei til Frontkollisjoner liker dårlig at tunnelene på E6 mellom Frya og Sjoa planlegges med et tunnelløp uten midtdeler.

Tunnel

Øyertunnelen, som åpner neste uke, har bare et løp uten midtdeler. Det får også de to nye tunnelene i Gudbrandsdalen.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Frontkollisjoner

Geirr Tangstad-Holdal

Foto: Frontkollisjoner.no

I går ble det kjent at regjeringen vil bruke 4,6 milliarder kroner på å bygge ut E6 i Gudbrandsdalen mellom Frya og Sjoa frem mot 2016/2017.

Av de 34 kilometerne som skal bygges ut vil 25,9 kilometer bli bygget med midtdeler. 8,1 kilometer av strekningen skal gå gjennom to tunneler. Her vil det bli bygget et tunnelløp og ingen midtdeler. Det reagerer foreningen Nei til Frontkollisjoner på.

– Vi i er glade for alle nye kilometer med møtefri og sikret vei. Men det er uholbart at vi forsetter å bygge vei på samme usikrede og gamle måten som før, sier daglig leder Geirr Tangstad-Holdal.

Ikke nok trafikk

Også i den nye Øyertunnelen som åpnes til uka, er det bare et løp uten midtdeler. Det har trafikantene reagert på.

Vegdirektoratet har anbefalt å bygge to løp i tunneler der årsdøgntrafikken overstiger 6000 kjøretøy. Regjeringen vil likevel ikke bygge ut doble tunnelløp før årsdøgntrafikken når 8000 kjøretøy. Årsdøgntrafikken i området forventes å være rundt 6000 kjøretøy ved åpningen av strekningen.

Geirrr Tangstad-Holdal synes det er trist at regjeringen ikke endrer politikk.

– Ikke bare sparer vi oss for en høyere utbygningskostnad senere. Det verste er at vi er villig til å ta sjansen på at menneskeliv blir drept og flere blir hardt skadd, bare for å spare penger, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.