Reagerer på ekstra sikkerhet på Rotmo-konsert

– Helt ubegripelig at en Hans Rotmo-konsert krever ekstra sikkerhetstiltak. Det sier festivalarrangør Øystein Ulen som får Rotmo på scenen på Dansefestivalen på Sel 10. juli.

Øystein Ulen

Øystein Ulen i Dansefestivalen på Sel reagerer sterkt på at en konsert på ha ekstra sikkerhetstiltak.

Foto: Madeleine Cederstrøm / NRK

Hans Rotmo har vært i vinden i det siste på grunn av sine krasse uttalelser om blant annet muslimsk innvandring. Blant annet sa han at muslimer er en miljøforurensning i Europa.

Dette har vakt sterke reaksjoner og to arrangører har sagt nei til Rotmo, blant annet Livestockfestivalen i Alvdal. Uttalelsene får nå også konsekvenser der Rotmo skal spille konserter i sommer.

Hans Rotmo

Hans Rotmo har kommet med krasse uttalelser om muslimer. Nå får det følge for sikkerheten på konserter.

I kveld blir det forsterket vakthold fra politi og vaktselskap når Rotmo og Vømmølgutan står på scenen under Steinkjerfestivalen.

– Vi har oppgradert noe på sikkerheten med flere vektere og større fokus på sikkerhet under konserten, sier festivalsjef Svein Bjørge.

Les også:

– Går over hue på meg

10. juli kommer Rotmo til Dansefestivalen på Sel. Foreløpig har de ikke fått krav om ekstra sikkerhet, men festivalarrangør Øystein Ulen reagerer sterkt på at en konsert med Rotmo må ha ekstra sikkerhet, slik det nå blir i Steinkjer. .

– Det går over hue på meg at en må sette inn slike tiltak. Jeg har drevet festival i 25 år og det har aldri vært i mine tanker å sette inn politi eller ekstra vakthold fordi noen skal komme og spille, sier Ulen.

Møter lensmannen neste uke

I Steinkjer bekrefter Politistasjonssjef Snorre Haugdal at de har tiltak for kvelden. Lensmann i Sel, Erik Trønnes, sier han ikke var klar over Rotmos opptreden under Dansefestivalen i juli. Derfor har han ikke fått satt seg godt nok inn i situasjonen.

Han og Øystein Ulen skal over helga snakkes nærmere om situasjonen. Og Ulen sjøl føler seg trygg med et godt vaktselskap i ryggen og at det er nok.

– Oss har et vaktselskap som er oppegående og profesjonelle, sier han.

Kjærringbæring
Foto: Nikolas Gogstad-Andersen / NRK