NRK Meny
Normal

Reagerer på Briskeby-sluket

Millionsluket på Briskeby stadion på Hamar vekker kraftige reaksjoner.

Video Reagerer på Briskeby-millioner

Politikerne på Hamar må gå inn med 60 millioner for å redde fotballarenaen. Men samtidig som kommunen spytter inn pengene i Briskeby blir Musikkens Hus revet uten at nye øvingslokaler blir bygd.

Briskeby gressbane.

Fotballarenaen på Briskeby har blitt et økonomisk mareritt for Hamar kommune.

Foto: Knut Sveen / NRK

Dette reagerer folk i musikkmiljøet kraftig på. De mener det er problematisk at fotballen stikker av med så mye penger.

– Det er mange som driver med musikk og annen kultur enn sport. Derfor der det urettferdig at det er sporten som får mest penger, sier korpsmusiker Ingeborg Haugvik Francke.

Og læreren hennes reagerer enda kraftigere.

– Jeg tror de fleste i byen her synes det er helt sinnssykt. Hadde det vært normale tilstander hadde de vært slått konkurs, sier Henning Børresen, undervisningsleder i Hamar Janitsjarskole.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Traktorbrann Austmarka

  En traktor har tatt fyr på Masterud i Austmarka. Traktoren er kjørt ut på et jorde for å unngå brann i omgivelsene, skriver politiet på twitter. Brannvesen og politi er på stedet.

 • Flyelev fikk panikk

  En flyelev fikk en panikkreaksjon rett før landing og feilhåndterte høyderorskontrollen på flyet. Det er konklusjonen til Statens havirikommisjon for transport etter ei flyulykke på Elverum flyplass Starmoen den 27. mai i år. Flyet landet hardt og fikk betydelige skader i neseseksjonen.

  Starmoen flyplass, Elverum
  Foto: Linda Vespestad / NRK
 • En til sjukehus i Gjøvik

  En person er kjørt til sjukehuset etter en trafikkulykke i Trevassvegen i Gjøvik. Det er foreløpig ikke kjent hvor alvorlig skadd personen er