NRK Meny
Normal

Raufosstreneren: – Jeg er lei av å si hvis, nå håper jeg vi kan feire opprykk

Søndag blir det trolig opprykk til 1. divisjon for fotballaget på Raufoss. I nabofylket Hedmark er Kongsvinger allerede klare.

Raufoss fotball ligger an til opprykk til 1. divisjon i helga, sammen med Kongsvinger

Det er åtte år siden Raufoss sist spilte i 1. divisjon. Nå rykker de trolig opp igjen.

Pila peker oppover for to av fotballaga våre.

Kun teori står i veien for opprykk til førstedivisjon for Raufoss. Uavgjort hjemme mot andrelaget til Lillestrøm på søndag er nok for å rydde all tvil av veien.

Men suksess- trener Espen Haug tar ingen ting på forskudd: – Ikke før kvart på fem søndag tidligst. Da håper vi 2 - 2500 publikummere kan være med oss å feire både under og etter kampen, sier han.

Les om katastrofeåret til Raufoss

Snudd nedtur til opptur

For laget sør i Hedmark har oppturen også vært økonomisk.
For tre år sia var klubben svært nær konkurs. Nå peker alle piler oppover.

Les: Sterke reaksjoner da KIL rykket ned

Klubben har for lengst sikret opprykket, og kameratgjengen vil vinne sin 2. divisjonsavdeling med god margin.

Barnehagebarn heier på tribuna, fotballspillere trener. Daglig leder går og setter seg ved kontorpult. Pensjonister selger lodd.

Kongsvinger har satt tæring etter næring, og snudd økonomisk rot og sportslige nedturer til suksess. Det sier daglig leder og sportssjef Espen Nystuen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ingen skadd i kollisjon

  Ingen ble skadd, da to biler kolliderte på E6 på Vinstra søndag ettermiddag. En kom ut fra busslomme og kolliderte med sørgående bil. Det er mistanke om at fører av bilen som kjørte ut fra busslomme var ruset. Det blir tatt blodprøve av sjåføren.

 • Krever ulv fjernet fra beiteområder

  Der er sett ulv og ulvespor flere steder i Ringebufjellet. Statens Naturoppsyn – SNO, har bekreftet fakta. Nå krever leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Merete Furuberg (bildet), at ulvene må fjernes fra villreinområde og beiteprioriterte områder.

  Landsmøte i Norsk bonde-og småbrukarlag.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Ber om etterlønn

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning ber om 200.000 kroner i etterlønn, skriver Østlendingen. Han trakk seg som fylkesordfører i januar etter varsler om upassende oppførsel. Fylkesordfører Arnfinn Nergård anbefaler fylkestinget å si ja.

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning
  Foto: Hedmark fylkeskommune