NRK Meny
Normal

Raufosstreneren: – Jeg er lei av å si hvis, nå håper jeg vi kan feire opprykk

Søndag blir det trolig opprykk til 1. divisjon for fotballaget på Raufoss. I nabofylket Hedmark er Kongsvinger allerede klare.

Raufoss fotball ligger an til opprykk til 1. divisjon i helga, sammen med Kongsvinger

Det er åtte år siden Raufoss sist spilte i 1. divisjon. Nå rykker de trolig opp igjen.

Pila peker oppover for to av fotballaga våre.

Kun teori står i veien for opprykk til førstedivisjon for Raufoss. Uavgjort hjemme mot andrelaget til Lillestrøm på søndag er nok for å rydde all tvil av veien.

Men suksess- trener Espen Haug tar ingen ting på forskudd: – Ikke før kvart på fem søndag tidligst. Da håper vi 2 - 2500 publikummere kan være med oss å feire både under og etter kampen, sier han.

Les om katastrofeåret til Raufoss

Snudd nedtur til opptur

For laget sør i Hedmark har oppturen også vært økonomisk.
For tre år sia var klubben svært nær konkurs. Nå peker alle piler oppover.

Les: Sterke reaksjoner da KIL rykket ned

Klubben har for lengst sikret opprykket, og kameratgjengen vil vinne sin 2. divisjonsavdeling med god margin.

Barnehagebarn heier på tribuna, fotballspillere trener. Daglig leder går og setter seg ved kontorpult. Pensjonister selger lodd.

Kongsvinger har satt tæring etter næring, og snudd økonomisk rot og sportslige nedturer til suksess. Det sier daglig leder og sportssjef Espen Nystuen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK