NRK Meny
Normal

Raufoss og Kongsvinger godt skodd for 1.divisjon

Begge opprykkslagene Raufoss og Kongsvinger har kontroll på økonomien og kravene som stilles til spill i 1. divisjon.

Raufoss feirer opprykk
Foto: Tom Haakenstad / NRK

Raufoss, Kongsvinger og KFUM Oslo er alle sikret spill i 1. divisjon neste år. Etter alt å dømme får de følge av Ull/Kisa. Felles for klubbene er at de har god kontroll på de økonomiske og praktiske kravene som venter i toppfotballen.

Raufoss har ryddet opp

Raufoss ble sendt ned i 2. divisjon i 2007 etter at de ikke fikk fornyet lisens fra Norges Fotballforbund. Etter det har de flere ganger vært nær opprykk, uten å greie det.

En større intern opprenskning etter 2014-sesongen har båret frukter på Raufoss.

– Hele klubben følger en gul tråd som gjør at alt ser bra ut. Vi gjorde en intern opprydning etter 2014-sesongen. Da hadde vi kanskje bedre spillere enn nå, men de hadde muligens ikke riktige ambisjoner ut ifra sine kvaliteter, sier Raufoss-trener Espen Haug til NTB.

Vestopplendingene har også nylig åpnet et nytt stadionanlegg.

– Vi driver og jobber med hovedtribunen nå. Flomlys er kjøpt, men ikke montert. Vi har et godt utgangspunkt og kommer i mål, fastslår Haug.

Det er fremdeles usikkert om Haug fortsetter som trener i Raufoss. Han har fått et tilbud av klubben, men har ikke takket ja ennå.

– Det er mange tråder som skal nøstes opp, men vi er i god dialog, sier han.

NM i fotball: KIL-Sandefjord

GAMMEL STORHET: Det ble en jubelsesong for det tidligere topplaget Kongsvinger, med opprykk til 1. divisjon. Her fra en cupkamp på Gjemselund i juni i år.

Foto: Einar Schulstad / NRK

KIL vil vise seg fram

I Kongsvinger har opprykket vært sikret i lang tid. Hedmarkslaget har vært fullstendig overlegne i sin 2.divisjonsavdeling, og nå håper de å ta med seg den gode følelsen og det solide spillet ett steg opp.

– Ambisjonen vår er å vise vår måte å spille fotball på. Vi har vært dominerende i år, og også spilt bra mot Follo og Sandefjord i cupen, sier lagets portugisiske trener, Luis Berkemeier Pimenta.

Målet er å holde seg på nest øverste nivå. I år ser det ut til at to av fire klubber (Jerv og Åsane) som rykket opp, holder seg i divisjonen.

– Målet er å vise vår type fotball og hva vi kan gjøre til Norge. Det er ikke så lett å få vist fram i 2. divisjon. Vi mener vår type fotball er moderne og attraktiv, og det vil vi gjerne vise, sier Berkemeier Pimenta.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK