Ranheim ranet til seg alle poengene

Det så lenge ut til at Nybergsund skulle ta med seg alle poengene, likevel tapte de 1-3 mot Ranheim.

Ranheim ranet til seg poengene

Serielederen fra Trondheim hadde ballen mindre, var mer defensive i mentaliteten og hadde under halvparten så mange målsjanser som Nybergsund.

Fikk ikke hull på byllen

Nybergsund hadde taket på Ranheim spillmessig i hele første omgang. De hadde flest sjanser, vant flest dueller og pasningsspillet til Nybergsund satt til tider som et skudd. Likevel fikk Nybergsund aldri hull på byllen i første omgang mot Trondheims-laget, og etter pause var det Ranheim som satt kampens første mål mot spillets gang.

-Dette er et poengran, sukket Nybergsund-trener Ola Brenden etter kampslutt.

Hjemmelaget vant på antall sjanser, cornere og spilte den beste fotballen, men topplaget fra Ranheim scoret tre ganger så mange mål som hjemmelaget. Derfor vant de også kampen.

-Jeg skal slå et innlegg, men blir taklet i det jeg skal slå det. Ballen treffer et Ranheim-bein, og når jeg reiser meg opp har Ranheim satt ballen i mål. Det var helt sykt, sa en tydelig frustrert Mirza Durakovic etter kampslutt.

Nybergsund-kapteinen mente at Nybergsund var best på alle områder bortsett fra å score mål, og det var dette som markerte forskjellen på topp- og bunnlag.

-Føles ikke så bra

-Det føles ikke bra akkurat nå. Vi har gjort en kjempekamp, men taper 1-3. Det hadde vært mye bedre om vi hadde spilt en dårlig kamp og vunnet 3-1, sånn som Ranheim gjør i dag, sa svensken.

Durakovic' midtbanekollega, Christoffer Heier Solbakken, var heller ikke nevneverdig fornøyd med kampens utfall.

-Vi spiller en meget god kamp, men vi er både uheldige og udyktige som ikke får flere mål. Dette kunne like godt ha endt 3-1 til oss, konstaterte Heier Solbakken.

Solid keeperspill

Og det kunne Nybergsund godt ha gjort hvis det ikke var for Ranheims sisteskanse Andreas Lindberg. Trøndernes målvakt vartet opp med klasseredning på klasseredning for bortelaget, og var utvilsomt banens beste i dagens oppgjør.

-Hvor lenge får du beholde keeperen din Aasmund(Bjørkan, journ.anm), spurte Nybergsunds trener sin kollega i Ranheim-klær.

For å utdype hva han mente sa Ola Brenden følgende:

-Noen av redningene til Ranheim-keeperen var helt syke i dag. Han holder dem inne i kampen, fortalte Nybergsund-treneren.

Brenden tok frem redningen på Mendys skudd på overtid og Enkeruds skudd fra kloss hold i første omgang som gode eksempler.

For lite folk på kampene

Mirza Durakovic langet ikke bare ut mot effektiviteten til sitt eget lag etter kampslutt. Publikumssvikten på Nybergsunds hjemmekamper var noe han mer enn gjerne ville snakke om med pressen.

- Jeg har vært i klubben i 5-6 år nå, og fra jeg kom har det bare gått nedover. Helt ærlig skjønner jeg ikke hva som er problemet. Vi spiller god fotball, på et høyt nivå, men når 5.divisjonskamper i samme kommune har dobbelt så mange tilskuere som vi har i en toppkamp i dag, så sier det seg selv at noe er galt, sa en tydelig oppgitt Durakovic etter kampslutt.

Og kritikken er nok berettiget. Det var 261 tilskuere på dagens oppgjør. I forrige hjemmekamp var det 348 og mot Løv-Ham var det 279. Dette gir et snitt på 296 tilskuere på de siste tre seriekampene til Nybergsund på neste øverste nivå i norsk herrefotball.

-Neste hjemmekamp spiller vi mot Ham-Kam da blir det nok mye folk. Jeg skulle ønske vi kunne spille kamper som mot Ham-Kam hver helg, avsluttet Durakovic.

PS: Det neste slaget om Hedmark blir spilt 31. juli på Nybergsund stadion klokken 18:00 mellom Nybergsund og Ham-Kam.