Normal

Ranet og sperret inne

To væpnede menn ranet i ettermiddag Gränsbua ved Lillebo i Engerdal. De ansatte ble truet og sperret inne på et et bakrom.

Gränsbua ligger i Flötningen i Sverige, som grenser til Engerdal.

Ranerne truet de to ansatte med håndvåpen og stakk av fra stedet med 100.000 kroner og kartonger med sigaretter og tobakk.

 

Varslet om ranet på SMS

Det var to ansatte på jobb da ranet skjedde,og disse ble sperret inne på et bakrom. Via SMS fikk en av de ansatte varslet om ranet.

- Hun fikk varslet sin mann som bor i nærheten av butikken. Han fikk igjen varslet politiet, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Trond Sulen.

Store politistyrker jaktet på ranerne

Store politistyrker på norsk og svensk side ble satt inn i jakten på ranerne. Det ble også satt inn et politihelikopter i jakten på gjerningsmennene.  Ranerne ble til slutt pågrepet ved Jordet, nord for Trysil.

- Gjerningsmennene hadde da fått stans på bilen etter å ha kjørt på en midtrabbat, og de ble pågrepet av patruljen fra Trysil, forteller Trond Sulen.

Bilen ranerne brukte var stjålet i Elverum.

Blir utlevert til Sverige.

Fordi ranet skjedde på svensk side er det svensk politi som leder etterforskningen. Gjerningsmennene er i 30-åra og fra Hedmark. Begge to er kjenninger av politiet.

- Begge har vært innblandet i lignende episoder tidligere, sier Sulen.

Fredag kveld avhørte svensk politi de to ansatte som ble ranet. Ingen av de to ble fysisk skadd under ranet.