NRK Meny
Normal

Ranet og sperret inne

To væpnede menn ranet i ettermiddag Gränsbua ved Lillebo i Engerdal. De ansatte ble truet og sperret inne på et et bakrom.

Gränsbua ligger i Flötningen i Sverige, som grenser til Engerdal.

Ranerne truet de to ansatte med håndvåpen og stakk av fra stedet med 100.000 kroner og kartonger med sigaretter og tobakk.

 

Varslet om ranet på SMS

Det var to ansatte på jobb da ranet skjedde,og disse ble sperret inne på et bakrom. Via SMS fikk en av de ansatte varslet om ranet.

- Hun fikk varslet sin mann som bor i nærheten av butikken. Han fikk igjen varslet politiet, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Trond Sulen.

Store politistyrker jaktet på ranerne

Store politistyrker på norsk og svensk side ble satt inn i jakten på ranerne. Det ble også satt inn et politihelikopter i jakten på gjerningsmennene.  Ranerne ble til slutt pågrepet ved Jordet, nord for Trysil.

- Gjerningsmennene hadde da fått stans på bilen etter å ha kjørt på en midtrabbat, og de ble pågrepet av patruljen fra Trysil, forteller Trond Sulen.

Bilen ranerne brukte var stjålet i Elverum.

Blir utlevert til Sverige.

Fordi ranet skjedde på svensk side er det svensk politi som leder etterforskningen. Gjerningsmennene er i 30-åra og fra Hedmark. Begge to er kjenninger av politiet.

- Begge har vært innblandet i lignende episoder tidligere, sier Sulen.

Fredag kveld avhørte svensk politi de to ansatte som ble ranet. Ingen av de to ble fysisk skadd under ranet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK