NRK Meny
Normal

Randis skjebne uviss til tirsdag

Israel vil ikke gi opplysninger om situasjonen for dem som var ombord i nødhjelpskonvoien før tirsdag.

Skjebnen til Hamar-kvinnen Randi Kjøs er fortsatt uviss.

Kjøs som er fylkessekretær i Fellesorganisasjonen i Hedmark, var ombord i ett av skipene med hjelpesendinger til Gaza som ble angrepet av israelske styrker i dag tidlig. 19 personer skal være drept i angrepet, men foreløpig vet man ikke om noen av tre nordmennene er blant dem.

Ifølge Utenriksdepartementet vil ikke israelske myndigheter gi opplysninger om situasjonen for dem som var ombord i skipene, før tirsdag.

Video Hamar-folk ekymret for Randi Kjøs

- Får ikke ro

Leder i Fellsorganisasjonen i Hedmark, Erling Segelstad, reagerer sterkt.

- Jeg reagerer med vantro. For meg kan ikke dette kan være et sivilisert samfunn som lar mennesker leve i uvisshet etter den dramatiske hendelsen. Dette er forferdelig. Venner og familie av Randi har det ille nok som vi har det om vi ikke skal måtte bli utsatt for nok et halvt døgns venting for å få elementær informasjon som siles og holdes skjult av israelske myndigheter. Vi får ikke ro før vi vet hvordan Randi har det. Men vi lager ingen krisestemning. Vi tror at Randi har det bra.

UD-kontakt

- Kan dere gjøre noe for å få ut informasjon tidligere?

- Vi er stadig i kontakt med UD og Norsk Folkehjelp som har representasjon i Gaza. Men det er klart; her står vi overfor en av verdens største krigsmakter, og det er tydelig at de ikke aksepterer en fredelig, solidarisk tilnærming til et blokkert Gaza av engasjerte mennesker, deriblant Randi Kjøs fra Fellesorganisasjonen i Hedmark. Det synes vi er ille å ta innover oss.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND