NRK Meny
Normal

Rallymannskap fikk bot

Det er ikke bare på fartsetappene det går fort for rally-folket. Onsdag fikk en sjåfør i et rally-crew bot for råkjøring mellom Lillehammer og Mesnali.

Les mer om rally Norway på: Alt om Rally Norway

Det var på transportetappen (etappe mellom fartsprøvene, red.anm.) på rv. 216 mellom Lillehammer og Mesnali at sjåføren ble tatt i 105 km/t i en 80-sone.

Politioverbetjent Magne Brobakken i Hedmark politidistrikt sier det ikke var en av rally-førerne under VM-runden som ble tatt, slik GD skriver i dag.

- Bilen som ble stoppet tilhørte et av teamene, men det var ikke en rally-fører som ble tatt i fartskontrollen, sier Brobakken.  

Bekymrede bilister

Politiet rykket ut på vegene etter bekymringsmeldinger fra bilister som mente flere av rally-førerne kjørte ulovlig fort på Nordsetervegen, Sjøsetervegen og Mesnalivegen.

- Vi sendte ut flere patruljer og tilkalte assistanse fra UP. Det er greit å ta ondet ved roten fra starten av, sier operasjonssentralen i Gudbrandsdal politidistrikt til GD.

- Må følge reglene

Selv om det ikke var en rally-fører som ble tatt denne gangen, er det er ikke uvanlig at rally-førere blir tatt for råkjøring på transport-etappene. Ifølge VG Nett ble hele 17 førere tatt for råkjøring under VM-runden i Wales i 2002. Førerne måtte senere møte i retten. Fire mistet førerkortet.

Politioverbetjent Magne Brobakken er opptatt av at rally-førerne overholder fartsreglene når de er ute på landeveien.

- Når rallyførerne kjører på offentlig veg mellom fartsetappene, må de forholde seg til fartsreglene slik som alle andre, sier Brobakken til GD.