NRK Meny
Normal

Rally-fest på Opaker gård

Perfekt snøføre og spektakulære hopp. Det er varslet folkefest på Opaker gård.

Henning Solberg
Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I dag startet alvoret i Rally Norway. Gårsdagens showrunde er tilbakelagt, nå er det snø og skog som gjelder. På Opaker gård i Grue var det dekket til rally-frokost, og det var mange som hadde trosset kulda for å få med seg dagens første etappe.

– Så langt har alt gått veldig bra. Det er enda mer folk her enn vi hadde forventa så tidlig på dagen. Jeg regner med at det kommer enda flere før neste etappe. Da blir det nok livat her, forteller Kjersti Rinde Omsted, arrangementssjef for de to etappene på Opaker gård.

Perfekt hopp

Det har kommet kritikk mot flere av hoppene som er laget i årets Rally Norway, det som er laget på Opaker arena, har derimot fått mye skryt.

– Førerene er veldig fornøyd med dette hoppet. Det er ikke for kjedelig og det er ikke for farlig. Vi vil nok få se noen lange hopp i løpet av dagen, forteller speaker, Anders Hagen.

Og Anders Hagen hadde rett. Sebastien Loeb, som var første fører ut på dagens etappe, fikk god fart over hoppet, og gikk i mål til en jublende tilskuerskare.

Petter Solberg

Petter Solberg treffer godt på hoppet

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Godt tilrettelagt

Etappene på Opaker gård er godt tilpasset publikum. bilene brøler gjennom skogen før de kommer ut på Opaker arena. Skarpe hårnålssvinger og lange, rette strekker sørget for en god oppvisning for alle de som hadde startet dagen tidlig.

– Jeg har ikke hatt tid til å gå ut å se på noe av det som foregår selv, men det virker som at alle har det bra. Det er kaldt, men stemningen her varmer, avslutter Kjersti Rinde Omsted.

Se mer fra rallyfesten her

Video nsps_upload_2009_2_13_20_1_24_125.jpg

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang