NRK Meny
Normal

Rakett var øvelsesgranat

Per Kristian Snedsbøl ble het i toppen da han fant det som så ut som en rakett da han sorterte metall på en gjenvinningsstasjon i Kongsvinger. Heldigvis var det bare en øvelsesgranat!

Glåmdalen skriver at sprengstoffgruppa i Forsvaret har undersøkt det som liknet en rakett i dag, og slår fast at det er en ufarlig øvelesesgranat. Den er nå fraktet til Elverum hvor den blir detonert.

Det var maskinkjører Per Kristian Snedsbøl i gjenvinningsfirmaet Veolia Miljø Metall som oppdaget granaten i metall-søpla i går.

Ikke norsk

- Det var en såkalt kald granat, uten sprengstoff og farlige deler, sier Petter Lindqvist, pressetalsmann i Forsvaret til VG.

- Gravemaskinføreren har gjort det eneste riktige, når man ikke vet er kan det skjebnesvangert å ta andre valg. Kommer man over noe sånt er tommelfingerregelen at man ikke skal røre gjenstanden men rapportere om den, sier Lindqvist til avisa.

Granaten viste seg å ikke høre hjemme i forsvarets ammunisjonsbeholdning

- Det er ikke et militært norsk våpen. Det kan ha vært en suvenir av noe slag. Den ble rutinemessig tatt med og tilintetgjort, sier Lindqvist til VG.