NRK Meny
Normal

Rakett var øvelsesgranat

Per Kristian Snedsbøl ble het i toppen da han fant det som så ut som en rakett da han sorterte metall på en gjenvinningsstasjon i Kongsvinger. Heldigvis var det bare en øvelsesgranat!

Glåmdalen skriver at sprengstoffgruppa i Forsvaret har undersøkt det som liknet en rakett i dag, og slår fast at det er en ufarlig øvelesesgranat. Den er nå fraktet til Elverum hvor den blir detonert.

Det var maskinkjører Per Kristian Snedsbøl i gjenvinningsfirmaet Veolia Miljø Metall som oppdaget granaten i metall-søpla i går.

Ikke norsk

- Det var en såkalt kald granat, uten sprengstoff og farlige deler, sier Petter Lindqvist, pressetalsmann i Forsvaret til VG.

- Gravemaskinføreren har gjort det eneste riktige, når man ikke vet er kan det skjebnesvangert å ta andre valg. Kommer man over noe sånt er tommelfingerregelen at man ikke skal røre gjenstanden men rapportere om den, sier Lindqvist til avisa.

Granaten viste seg å ikke høre hjemme i forsvarets ammunisjonsbeholdning

- Det er ikke et militært norsk våpen. Det kan ha vært en suvenir av noe slag. Den ble rutinemessig tatt med og tilintetgjort, sier Lindqvist til VG.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mann pågrepet for drapstrusler

    En mann i 20-årene er pågrepet etter drapstrusler på Hamar.

    Laster Twitter-innhold