NRK Meny
Normal

Quarcoo fikk startnekt

Jonathan Quarcoo glemte å krysse av på et skjema og dermed får han ikke løpe 100-meter-finalen i NM.

Jonathan Quarcoo

Jonathan Quarcoo (i midten) må se 100-meteren i NM fra sidelinja.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Orion-løperen Jonathan Quarcoo hadde ikke krysset av sitt eget navn på et skjema som ble utlevert med starnummeret i NM, skriver Hamar Arbeiderblad. Dermed er en av forhåndsfavorittene ute.

– Krystallklare regler

Om det er en trøst vites ikke, men Quarcoo var ikke alene om tabben. Lagkamerat Øystein Klareng gjorde nemlig det samme og fikk heller ikke starte. Arrangøren tar ingen selvkritikk på det som skjedde.

– Reglene er krystallklare. Først er det navneopprop, så utdeling av startnummer for så å krysse seg ut på et avkryssingssjema. Det ble ikke gjort og da har vi ikke noen annen mulighet enn å diskvalifisere dem. Svært kjedelig for de to løperne, men vi må bare gjøre det som er rett, sier leder arrangørklubben Askøy, Åge Lavik, til Hamar Arbeiderblad.

– Bare tull

I Orion oppfattes startnekten som en gedigen arrangørtabbe. Klubben protesterte etter statnekten ble kjent, men til ingen nytte.

– Dette er bare tull. Så lenge arrangøren gjør det så komplisert, må det gå an å se noe mellom fingrene. Jeg kan jo nevne at samme tabbe ble gjort i NM i fjor. Da var det Jaysuma Ndure som ikke gjorde det riktig, men han fikk selvfølgelig starte, sier trener Mette Karin Ninive til HA.

Quarcoo har fortsatt en mulighet til å få sin NM-tittel, men må vente til 200 meter. Årets norgesmesterskap i friidrett arrangeres på Askøy utenfor Bergen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kirken står sterkt

    Det er fortsatt sterk oppslutning om kirken i Hamar bispedømme. Av 386 000 innbyggere i Hedmark og Oppland er 80,5 % medlemmer i Den norske kirke. 814 har meldt seg ut etter at kirken ble skilt fra staten 1. januar 2017, mens 136 har meldt seg inn.

    Ringsaker kirke
    Foto: Bjørn Opsahl / NRK
  • Vegen mellom Otta og Sel åpen

    Fv 435 mellom Otta og Sel er nå åpen for trafikk igjen etter at den var stengt på grunn av et snøras. Geolog og skredeksperter har vurdert at det ikke er fare for nye ras nå.