NRK Meny
Normal

Quarcoo fikk startnekt

Jonathan Quarcoo glemte å krysse av på et skjema og dermed får han ikke løpe 100-meter-finalen i NM.

Jonathan Quarcoo

Jonathan Quarcoo (i midten) må se 100-meteren i NM fra sidelinja.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Orion-løperen Jonathan Quarcoo hadde ikke krysset av sitt eget navn på et skjema som ble utlevert med starnummeret i NM, skriver Hamar Arbeiderblad. Dermed er en av forhåndsfavorittene ute.

– Krystallklare regler

Om det er en trøst vites ikke, men Quarcoo var ikke alene om tabben. Lagkamerat Øystein Klareng gjorde nemlig det samme og fikk heller ikke starte. Arrangøren tar ingen selvkritikk på det som skjedde.

– Reglene er krystallklare. Først er det navneopprop, så utdeling av startnummer for så å krysse seg ut på et avkryssingssjema. Det ble ikke gjort og da har vi ikke noen annen mulighet enn å diskvalifisere dem. Svært kjedelig for de to løperne, men vi må bare gjøre det som er rett, sier leder arrangørklubben Askøy, Åge Lavik, til Hamar Arbeiderblad.

– Bare tull

I Orion oppfattes startnekten som en gedigen arrangørtabbe. Klubben protesterte etter statnekten ble kjent, men til ingen nytte.

– Dette er bare tull. Så lenge arrangøren gjør det så komplisert, må det gå an å se noe mellom fingrene. Jeg kan jo nevne at samme tabbe ble gjort i NM i fjor. Da var det Jaysuma Ndure som ikke gjorde det riktig, men han fikk selvfølgelig starte, sier trener Mette Karin Ninive til HA.

Quarcoo har fortsatt en mulighet til å få sin NM-tittel, men må vente til 200 meter. Årets norgesmesterskap i friidrett arrangeres på Askøy utenfor Bergen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Pågrepet etter slåsskamp på butikk

    En mann er pågrep etter å ha slått en kunde på en matbutikk i Kongsvinger. Mannen skal også ha opptrådt truende mot flere andre kunder. Den fornærmede fikk skader i ansiktet. Politiet mistenker at mannen var påvirket av narkotika.

  • - Folldal vil kreve erstatning

    Ordfører Hilde Frankmo Tveråen sier at både næringsliv og kommune kommer til å kreve erstatning etter at Folldal i halvannet døgn i desember var helt isolert uten hverken telefon eller nettforbindelse. I dag var saken tema i formannskapet.

    Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
    Foto: Geir Olav Slåen