Prøver å forklare skolebarna

En mor er død og en far er siktet for å ha drept henne. I dag snakker lærerne med elevene på alle skolene i Brumunddal for å prøve å forklare.

Janne Jemtland og funnsted

Forsvinningssaken har rystet hele Brumunddalsamfunnet. Her er det lagt ned blomster på et av stedene blodet til Janne Jemtland ble funnet.

– Det er svært viktig å gi barna hjelp til å forstå medieoppslagene nå, sier varaordfører i Ringsaker kommune, Geir Roger Borgedal.

Forsvinningssaken og nå drapssaken i Brumunddal har preget hele Ringsaker-samfunnet. I tillegg til at lærerne snakker med barna på skolen, får foreldre tilbud om veiledning til hvordan de kan snakke med barna sine hjemme.

Det verst tenkelige

Janne Jemtland-saken

Lørdag ble en kvinne funnet død i Glomma i Våler. Politiet mener det er savnede Janne Jemtland.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ektemannen til savnede Janne Jemtland ble pågrepet og siktet for å ha drept kona si fredag. Lørdag ble en kvinne funnet død i Glomma i Våler og søndag bekreftet politiet at de tror det er savnede Janne Jemtland de har funnet.

– For et barn er dette det verst tenkelige som kan skje, sier bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad-Hansen. Hun skal bistå de to barna til Jemtland-ekteparet i tiden framover.

Etter den siste utviklingen i saken kalte ledelsen i Ringsaker kommune inn alle skolelederne i Brumunddal til et møte søndag. Der fikk de eksperthjelp av barnepsykolog Magne Raundalen og barnevernspedagog Kari Rostad

– De ga et klart råd om at det er viktig med voksenhjelp til å forstå. Så i dag har hver enkelt lærer snakket med elevene og forklart hva som har skjedd, sier Borgedal.

Venter på obduksjonsrapport

Politiet venter nå på en endelig bekreftelse på at kvinnen de fant i Glomma på lørdag er Janne Jemtland. Den foreløpige obduksjonsrapporten kommer tidligst mandag kveld.

Også i dag jobber politiet i og rundt Jemtland-parets hjem i Ellevsætervegen i Veldre i Brumunddal. Området er fortsatt avsperret.

Ektemannen til Janne Jemtland framstilles i dag for varetektsfengsling. Det skjer uten ham til stede fordi han allerede har godtatt å bli fengslet i fire uker.

Viktig å vise omsorg

En tekniker undersøker spor i snøen i forbindelse med Janne Jemtland-forsvinningen

Politiet leter etter spor i snøen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Helt siden 36 år gamle Janne Jemtland ble meldt savnet rett før nyttår har Ringsaker kommune jobbet for i ivareta de berørte. Kriseledelsen vurderer fortløpende om det er behov for å sette inn flere tiltak.

– Mitt inntrykk er at skolene har vært flinke til å ha tett dialog med ungene også fram til nå, og at det følges opp på en god og nær måte, sier varaordfører Borgedal.

Sist fredag ble det også arrangert åpen kirke i Veldre kirke, i samarbeid med Brumunddal og Veldre menighet.

Les alt om saken her: