NRK Meny
Normal

Øyer-bønder aksjonerte mot sin egen ordfører

Omlag hundre bønder protesterte i kveld mot ordføreren i Øyer. Årsaken er at hun er den eneste ordføreren i Oppland som ikke har skrevet under støtteerklæring for bøndene i jordbruksforhandlingene.

I protest mot Øyer-ordføreren

I protest mot Øyer-ordføreren.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Bøndene i Øyer møtte opp med traktorer og plakater. "Er vi for små for de blå"? var spørsmålet en av øyværingene med grov skrift hadde dekorert lasteappartatet på traktoren sin med.

Irriterte bønder i Øyer

Irriterte bønder i Øyer.

Foto: Reidar Gregersen / NRK
Tidligere ordførere i Øyer støtter bondeoppropet

Tidligere ordførere i Øyer støtter bondeoppropet.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Bøndene i Øyer er alt annet enn fornøyde med støtten fra egen ordfører. Misnøyen har følgende bakgrunn: Mens alle andre ordførere i Oppland har skrevet under på støtteopprop for bøndene, lot Høyre-ordfører Mari Botterud være å undertegne oppropet.

Demonstranter aksjonerte før kommunestyremøtet i Øyer torsdag kveld. De protesterte mot at Høyre-ordføreren i Øyer, Mari Botterud, er den eneste ordføreren i Oppland som ikke vil underskrive en ordførerprotest mot regjeringens tilbud til bøndene. Tidligere øyer-ordfører Einar Moe var en av demonstrantene.

Tidligere ordførere støtter bøndene

Protesten i Øyer skjedde før alle kommunestyremedlemmene skulle samles til møte i kveld. Dermed måtte kommunestyremedlemmene gå spissrotgang mot møtesalen.

Også fem tidligere ordførere i kommunen støtter oppropet, og mener det er feil av dagens ordfører å ikke skrive under. Nå hører det med til historien at disse ordførerne representerer andre partier enn dagens regjeringspartier.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Høyesterett behandler beitesak

    Høyesterett skal behandle tvisten mellom Femund Reinbeitedistrikt og flere grunneiere i Os i Østerdalen. Saken gjelder grunneiernes krav om eventuell erstatning etter at reinen beitet på innmark, i Tufsingdal og Narjordet høsten 2012.

  • Lysraketter i Rendalen

    Det vil bli oppskyting av blant annet lysraketter i forbindelse med en filminnspilling mellom Gravåsen og Sølenskardet i Rendalen denne helga. Ifølge brannvesenet blir dette godt synlig på kveldene og om nettene fram til mandag.

  • Brann i garasje

    Det begynte å brenne i en garasje på Kapp i går kveld. Brannvesenet fikk rask kontroll på brannen, og ingen personer ble skadet.