Øyer-bønder aksjonerte mot sin egen ordfører

Omlag hundre bønder protesterte i kveld mot ordføreren i Øyer. Årsaken er at hun er den eneste ordføreren i Oppland som ikke har skrevet under støtteerklæring for bøndene i jordbruksforhandlingene.

I protest mot Øyer-ordføreren

I protest mot Øyer-ordføreren.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Bøndene i Øyer møtte opp med traktorer og plakater. "Er vi for små for de blå"? var spørsmålet en av øyværingene med grov skrift hadde dekorert lasteappartatet på traktoren sin med.

Irriterte bønder i Øyer

Irriterte bønder i Øyer.

Foto: Reidar Gregersen / NRK
Tidligere ordførere i Øyer støtter bondeoppropet

Tidligere ordførere i Øyer støtter bondeoppropet.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Bøndene i Øyer er alt annet enn fornøyde med støtten fra egen ordfører. Misnøyen har følgende bakgrunn: Mens alle andre ordførere i Oppland har skrevet under på støtteopprop for bøndene, lot Høyre-ordfører Mari Botterud være å undertegne oppropet.

Demonstranter aksjonerte før kommunestyremøtet i Øyer torsdag kveld. De protesterte mot at Høyre-ordføreren i Øyer, Mari Botterud, er den eneste ordføreren i Oppland som ikke vil underskrive en ordførerprotest mot regjeringens tilbud til bøndene. Tidligere øyer-ordfører Einar Moe var en av demonstrantene.

Tidligere ordførere støtter bøndene

Protesten i Øyer skjedde før alle kommunestyremedlemmene skulle samles til møte i kveld. Dermed måtte kommunestyremedlemmene gå spissrotgang mot møtesalen.

Også fem tidligere ordførere i kommunen støtter oppropet, og mener det er feil av dagens ordfører å ikke skrive under. Nå hører det med til historien at disse ordførerne representerer andre partier enn dagens regjeringspartier.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Gikk imot Jernbaneverket

    Formannskapet i Hamar stemte mot Jernbaneverkets innstilling om å legge ny jernbane i strandsonen. Med tre stemmers overvekt gikk de i stedet for øst-traseen (som innebærer at togstasjonen flyttes til Vikingskipet). Saken skal nå opp i kommunestyret.

    Vi er på formannskapsmøtet. Ser politikere. Avstemningen 7-4. Bilder fra Vikingsskipet med aksjonist Jan Larsen. Bilder fra jernbanestasjonen. Bilder av åttemetersplanet og Hamarbukta med tog.