NRK Meny
Normal

Medisin mot piller

Prosjektet "Medisin mot piller" har kommet et skritt videre. Nå holder ildsjelen Torodd Olafsen seminar for legeforeningen.

Medisiner
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Enormt problem

- Medikamentavhengighet er et enormt samfunnsproblem. Og det er et skjult problem, sier Torodd Olafsen.

Det er åtte måneder siden han startet prosjektet "Medisin mot piller" i Hamar. Siden da har han fått penger fra både kommunen, fylkeskommunen og Sosial- og helsedirektoratet. Han er i gang.

- Det jeg var aller, aller mest spent på, var hvordan prosjektet ville bli mottatt, sier Olafsen.

Selv opplevde han å ikke bli trodd i helsevesenet, da han ba om hjelp for sin egen medisinavhengighet. Han var redd for å få det samme problemet med prosjektet. Men det skjedde ikke.

Illustrasjonsbilder av piller
Foto: Scanpix

Ikke rusmisbruk

Nå er han i gang med seminarer for legeforeningen, og samarbeider med ulike personer i helsevesenet. Seminarene for legeforeninga, er viktige for ham:

- Medisinavhengighet dreier seg i første rekke om kunnskap. Det er et viktig skille mellom rusmisbruk og medisinavhengighet, sier Torodd Olafsen.

Prosjektlederen har fått henvendelser fra folk over hele landet. Nå håper han på enda litt mer støtte, for å komme videre i prosjektet, og hjelpe langt flere medisinavhengige.

Døgnet rundt

- Det idelle er et kontor, et sted, med bemanning nok til å ta i mot mange brukere. Aller helst skal stedet være døgnåpent, slik at folk kan overnatte i de værste periodene sine, sier Torodd Olafsen.