NRK Meny
Normal

Medisin mot piller

Prosjektet "Medisin mot piller" har kommet et skritt videre. Nå holder ildsjelen Torodd Olafsen seminar for legeforeningen.

Medisiner
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Enormt problem

- Medikamentavhengighet er et enormt samfunnsproblem. Og det er et skjult problem, sier Torodd Olafsen.

Det er åtte måneder siden han startet prosjektet "Medisin mot piller" i Hamar. Siden da har han fått penger fra både kommunen, fylkeskommunen og Sosial- og helsedirektoratet. Han er i gang.

- Det jeg var aller, aller mest spent på, var hvordan prosjektet ville bli mottatt, sier Olafsen.

Selv opplevde han å ikke bli trodd i helsevesenet, da han ba om hjelp for sin egen medisinavhengighet. Han var redd for å få det samme problemet med prosjektet. Men det skjedde ikke.

Illustrasjonsbilder av piller
Foto: Scanpix

Ikke rusmisbruk

Nå er han i gang med seminarer for legeforeningen, og samarbeider med ulike personer i helsevesenet. Seminarene for legeforeninga, er viktige for ham:

- Medisinavhengighet dreier seg i første rekke om kunnskap. Det er et viktig skille mellom rusmisbruk og medisinavhengighet, sier Torodd Olafsen.

Prosjektlederen har fått henvendelser fra folk over hele landet. Nå håper han på enda litt mer støtte, for å komme videre i prosjektet, og hjelpe langt flere medisinavhengige.

Døgnet rundt

- Det idelle er et kontor, et sted, med bemanning nok til å ta i mot mange brukere. Aller helst skal stedet være døgnåpent, slik at folk kan overnatte i de værste periodene sine, sier Torodd Olafsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Innbrudd i hus i Løten

    I løpet av natta har det vært innbrudd i et hus i Løten. Her er det stjålet diverse elektronikk, vin og kontanter. Det var ingen hjemme da innbruddet ble begått.

  • Bil på taket ved Skreifjellet

    En bil har havnet på taket på fylkesvei 33 ved Skreifjella rett sør for Falkentunnelen. En person var i bilen men vedkommende kom seg ut ved egen hjelp. Politiet melder om få trafikkale problemer.

  • Fengsel for å ha slått kona si

    En mann i 30 årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i 10 måneder etter å ha slått kona si. Kvinnen ble slått flere ganger i ansiktet og fikk blant annet sprukket trommehinne. Hun fryktet for livet sitt og rømte til en nabo.