NRK Meny
Normal

Prishopp i Ankerskogen

Ankerskogen skrur opp prisene og månedsabonnementet, som i fjor var på 375 kroner, blir nå på 550 kroner. Ledelsen håper at folk vil fortsette å bruke anlegget, til tross for en prisøkning på 40 prosent.

Ankerskogen, Hamar

PRISØKNING: Det vil koste mer å benytte Ankerskogen fremover. En oppjustering av prisen er nødvendig for å få økonomien i balanse.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Ankerskogen går med underskudd og justerer prisene for å få budsjettet i balanse. Regningen må kundene ta, og daglig leder ved svømmehallen mener at prisene har ligget på et for lavt nivå.

– Vi har hatt en prisjustering hele veien og nytegning blir nå 550 kroner. De som hadde avtaler fra det gamle anlegget har hatt veldig gunstige priser i en tilpasningsperiode. Nå justeres det slik at alle betaler det samme, sier Morten Lillehagen, daglig leder ved Ankerskogen.

Månedsabonnementet på det gamle anlegget var på 250 kroner, men ble justert til 375 kroner da det nye anlegget åpnet i fjor.

Hamar Arbeiderblad skriver i dag at Ankerskogen betaler 20 millioner til Hamar kommune i året. Til tross for økning i besøkstall og omsetning, sitter anlegget igjen med et underskudd på over tre millioner kroner. Ledelsen håper at prisjusteringen vil få anlegget i balanse.

– Om vi greier å opprettholde besøksantallet vil vi få omsetningen i balanse, men det gjenstår å se hvordan folk reagerer. Noen har gitt uttrykk for at det er greit, mens andre ikke er fornøyd med prisøkningen. Men vi mener at prisen nå ligger på et nivå som er vanlig, mener Lillehagen.

Budsjettforslaget for Ankerskogen er ifølge Hamar Arbeiderblad på 54 millioner kroner til neste år.

Spinning i svømmebassenget er det nyeste innen organisert trening. I Ankerskogen i Hamar prøver man som de første i landet ut denne nye treningsformen.

Ankerskogen inviterer til ny treningsform - spinning under vann.