NRK Meny
Normal

Politimannen på bedringens veg

Politimannen i 40-åra som ble skutt i Ottestad lørdag har fått en alvorlig skade, men er på bedringens veg. Søndag kveld ble han avhørt av Spesialenheten for politisaker.

Skyting på Ottestad

Politimannen som ble skadet i skyteepisoden i Ottestad i helga, er på bedringens veg.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Olav Kjetil Moe, etterforskningssjef i Spesialenheten for politisaker.

Spesialenheten for politisaker avhørte den skadde politimannen på sykehuset søndag kveld, sier etterforskningssjef Olav Kjetil Moe.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

– Vi har snakket med alle de tre politimennene som var involvert i skyteepisoden og begynner å få et godt bilde av hendelsesforløpet.

Det sier Olav Kjetil Moe, etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker. Utover det kan han ikke si hva som kom fram i avhøret av den skadde politimannen på sykehuset.

De samarbeider nå med Kripos, som på det nærmeste er ferdige med åstedsundersøkelsene i blokka i Ottestad.

Spesialenheten har begjært obduksjon av mannen som ble skutt og drept.

Har alvorlig skade

Kripos i Ottestad

Kripos gjør undersøkelser i boligblokken i Ottestad.

Foto: NRK

Politimannen i 40-åra, som ble skutt i Ottestad på lørdag, er nå på bedringens veg og vil trolig bli flyttet fra akuttavdelingen på Ullevål til en annen avdeling i dag.

Han ble skutt i overkroppen, og skadene ble betegnet som alvorlige, men ikke livstruende.

– Han er oppegående, men har en alvorlig skade som trenger videre behandling, sier kommunikasjonsrådgiver i Hedmark poltidistrikt, Kari-Anne Dobloug, til NTB.

Leder i politiets fellesforbund i Hedmark, Reidun Martinsen har vært i kontakt med politimannen via sms og håper å besøke ham i morgen.

– Det går bra med ham. Han sier han er ved godt mot, sier hun til NRK.

Ikke suspendert

Tormod Bakke

Politimester i Hedmark, Tormod Bakke, sier de ser på hendelsen som opplagt selvforsvar.

Foto: Frode Meskau

Det var tre politimenn som rykket ut til blokka i Gotlandsvegen i Ottestad. Der ble de møtt av mannen som skjøt den ene politimannen i overkroppen, og politiet skjøt tilbake og drepte 38-åringen.

Politimester i Hedmark, Tormod Bakke, sier politimannen som skjøt er på jobb. Det er foreløpig ikke aktuelt å suspendere ham.

– Slik vi ser det nå, er dette opplagt selvforsvar, sier Bakke.

Alle de tre politimennene har likevel status som mistenkte. I og med at det er iverksatt etterforskning er det riktig å gi dem status som mistenkte, også for å ivareta deres rettigheter, opplyser Olav Kjetil Moe i Spesialenheten til NTB.

Medlem i skytterlag

Mannen som ble drept var medlem i Stange og Romedal skytterlag. Det er uklart hvor aktiv han var i skytterklubben nå.

I følge politiet i Hedmark, ble politimannen skutt med et håndvåpen. Skytterlaget har ingen pistolgruppe.

Sparsomme med opplysninger

Både politiet og Spesialenheten for politisaker er svært sparsommelige med nye opplysninger i dag.

Vestoppland politidistrikt er settepolitikammer og skal etterforske skyteepisoden, men politiadvokat Julie Dalsveen vil ikke svare på mange spørsmål nå.

– Vi har sett på hva som skal gjøres videre og er i ferd med å sette i gang de etterforskningsskritt vi mener er nødvendige, sier Dalsveen.

Hun vil ikke si noe som helst om foranledningen til at politiet rykket ut eller noe om hendelsesforløpet, og henviser i stedet til Spesialenheten.

Tilbud om hjelp

En rekke naboer har reagert med sjokk og frykt etter det som skjedde.

Stange kommune har tilbud om hjelp til alle som måtte trenge noen å snakke med etter skyteepisoden i helga. Foreløpig er det ingen som har tatt kontakt.

De pårørende til de som var involvert i hendelsen er ivaretatt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

  Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen