Politimann tiltalt for misbruk av stilling for å oppnå seksuell omgang

En politimann fra Innlandet politidistrikt må i mars neste år møte i retten tiltalt for misbruk av stillingen sin for å oppnå seksuell omgang med en politiinformant.

Gjøvik tingrett - Grua-drapet

MARS 2019: Saken mot Politimannen skal opp i Gjøvik tingrett i mars 2019.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

I tillegg er politimannen tiltalt for ni andre forhold, skriver Nettavisen.

Han er blant annet tiltalt for narkotikalovbrudd, brudd på legemiddelloven, for urettmessig å være i besittelse av en annens identitetsbevis og for brudd på våpenforskriften.

Den tiltalte politimannen nekter straffskyld for de mest alvorlige anklagene i tiltalen.

De mest alvorlige tiltalepunktene er misbruk av stilling for å oppnå seksuell omgang med en politiinformant, påvirkning av vitne og grovt underslag av 900 ampuller med melanotan fra et beslag på politistasjonen han er ansatt.

Liv Øyen

ETTERFORSKNINGSLEDER: Liv Øyen i Spesialenheten.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Det er tatt ut en relativt omfattende tiltalebeslutning, og ut ifra spesialenhetens vurdering så er dette en alvorlig tiltale, sier Liv Øyen i Spesialenheten til NRK.

– Det er blant annet tatt ut tiltale for å ha skaffa seg seksuell omgang ved misbruk av stillingen sin, påvirkning av aktører innenfor rettsvesenet samt en god del andre forhold, fortsetter hun.

Erkjenner ikke straffskyld

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for de mest sentrale delene av tiltalen. Når det gjelder de øvrige postene, kommer vi tilbake til dette når saken skal behandles i tingretten, sier mannens forsvarer, advokat Bernt Heiberg, til Nettavisen.

Forsvarer Bernt Heiberg

FORSVARER: Bernt Heiberg fra advokatfirmaet Elden er forsvarer til politimannen.

Foto: Christian Krakenes / NRK

– Klienten min er av oppfatning av at Spesialenhetens etterforsking i denne saken ikke har vært objektiv. Han er overrasket over tiltalen, og ser frem til å presentere saken for en uavhengig domstol.

Politimannen ble pågrepet, siktet og suspendert i fjor høst. Han er fortsatt suspendert.

Saken kommer opp for retten i mars neste år. Gjøvik tingrett har satt av åtte dager til behandlingen av saken.