Politimann siktet: – Stjal narkotika og doping fra beslag

En politimann i 50-åra i Innlandet politidistrikt skal ha stjålet narkotika og dopingmidler fra beslag. Mannen som nå sitter varetektsfengslet er også siktet for andre alvorlige forhold.

Oslo tingrett fredag 9. februar

I VARETEKT: Oslo tingrett ga Spesialenheten medhold i varetektsfengsling i to uker.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

Mannen ble pågrepet den 19. januar, og den 21. februar ble han varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll på grunnlag at han skal ha motarbeidet retten. Han møtte ikke sjøl i retten og motsatte seg varetektsfengsling.

Les: Politimann varetektsfengslet i to uker

– Oppsøkte fornærmet

Knut Vold, Spesialenheten

ETTERFORSKNINGSLEDER: Knut Wold i Spesialenheten for politisaker er etterforskningsleder i saken.

Foto: Christian Krakenes / NRK

Spesialenheten for politisaker fikk medhold i varetektsfengslinga. I kjennelsen kommer det fram at han sammen med en ikke identifisert person oppsøkte en fornærmet kvinne som han skal ha utnyttet sin stilling for å skaffe seg sex med, og forsøkt å få henne til å endre forklaring. Han skal også ha oppsøkt andre vitner.

Etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten opplyser at mannen ikke har avgitt forklaring siden i juni 2017. Det var i april Spesialenheten ble kjent med saken.

– Tjenestemannen er fra tidligere siktet for å ha stjålet fra politiets beslag, blant annet mindre kvanta narkotika og dopingmidler. Han er også siktet for ulovlig besittelse av legemidler og dopingmidler, sier Wold.

Han ble i fjor sommer dømt til samfunnsstraff for råkjøring i sin sivile politibil.

Wold karakteriserer saken som alvorlig.

– Spesialenheten har ikke tatt stilling til om vi vil begjære forlenget fengsling, opplyser Wold.

I kjennelsen kommer det fram at politiet fortsatt er i en innledende fase av etterforskningen, og at det blant annet er behov for å gjennomgå beslag.

Ikke skyldig

Advokat Bernt Heiberg

FORSVARER: Bernt Heiberg forsvarer mannen i 50-åra.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mannens forsvarer Bernt Heiberg sier at den siktede politimannen ikke erkjenner straffskyld i forhold til noen av punktene i siktelsen mot ham.

– Kan du si noe om hvorfor han ikke vil forklare seg eller innholdet i siktelsen?

– Jeg har ingen kommentarer til sakens materielle side.

Heiberg forteller at mannen har det vanskelig:

– Han tar det tungt. Det er svært vanskelig å både bli siktet og varetektsfengslet for et forhold man mener man ikke har begått. Særlig vanskelig er det å bli varetektsfengslet når man er polititjenestemann.