NRK Meny
Normal

Politimann fikk sparken for andre gang

Ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt har for andre gang vedtatt å avskjedige en politimann etter at han kom med kontroversielle ytringer på Facebook . Nå vil politimannen klage på oppsigelsen.

Stein-Robin Kleven Bergh

Stein-Robin Kleven Bergh ble sparket for flere innlegg postet på hans Facebook-profil. Senere har han hevdet at profilen hans ble hacket.

Foto: NRK

Avskjedigelsen av Stein Robin Kleven Bergh ble i dag behandlet av politiets ansettelsesråd for andre gang. For andre gang valgte politiets ansettelsesråd og avskjedige den tidligere politimannen fra Eidskog.

Bergh ble sparket i august for å ha begått det politiet anså som overtramp i forhold til hva en polititjenestemann kunne ytre offentlig.

På sin Facebook-profil kom politimannen med flere innlegg som ble oppfattet som innvandringsfiendtlige. Han kalte også daværende statsminister Jens Stoltenberg for et «krapyl», og dette skapte reaksjoner.

Fra Berghs Facebook-profil

Innlegg hentet fra Berghs Facebook-profil.

Saksbehandlingsfeil

Politimannen, som da var ansatt ved Eidskog lensmannskontor, ble permittert og avskjediget som følge av uttalelsene.

Senere gjorde en saksbehandlingsfeil at vedtaket ble kjent ugyldig, og oppsigelsen ble opphevet av politiets sentralråd.

Politisjef i Hedmark, Tormod Bakke, var ikke innstilt på at Bergh skulle tilbake i tjeneste og valgte derfor å ta saken til politiets ansettelsesråd en gang til.

Enstemmighet

Tormod Bakke

Politimester Tormod Bakke i Hedmark.

Foto: Kjetil Fremgaarden Skaug / NRK

På tirsdag og onsdag denne uka ble avskjedigelsen behandlet for andre gang, og et enstemmig ansettelsesråd vedtok at politimannen ikke får jobben tilbake.

Ansettelsesrådet består av politimesteren, to representanter utpekt av ledelsen i politidistriktet, samt to representanter for de ansattes fagforeninger.

Politimannen kan anke til politiets sentrale ansettelsesråd, som vil behandle saken i løpet av én til to måneder.

Politimester Tormod Bakke sier til NRK at han forventer en anke.

Politimannen vil anke

– Jeg er ikke overrasket over at jeg igjen er avskjediget, men jeg vil så klart anke avgjørelsen. Det er ingenting i saken som er forandret for min del, sier Stein Robin Kleven Bergh.

Han vil bruke de neste tre ukene sammen med sin advokat for å begrunne klagen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK