NRK Meny
Normal

Politikvinne skjøt seg selv i foten

– En uheldig feil, sier politimesteren.

Johan Martin Welhaven

Politimester i Vest-Oppland, Johan Martin Welhaven forklarer at vådeskuddet skjedde da politikvinnen tok feil håndgrep på pistolen.

Foto: Frode Meskau / NRK

En erfaren politikvinne traff seg selv i foten med et vådeskudd inne i politibilen hun satt i søndag kveld. Det skriver TV 2.

Hun utløste skuddet selv. Kvinnen ble brakt til sykehus, men det er uvisst om hun får varige men.

– Hun var uheldig og gjorde feil håndgrep på tjenestepistolen da hun avsluttet vakten sin søndag kveld. Det gikk av et skudd som traff henne i foten inne i politibilen, sier politimesteren i Vestoppland, Johan Martin Welhaven til TV2.

Saken etterforskes

Welhaven forteller at dette var et uhell, og han mener derfor at de ansatte i politiet i Vest-Oppland er flinke nok til å håndtere våpen.

– Vådeskudd skal ikke skje, men uhell forekommer. Jeg mener våre folk er godt nok trent. Vi har faste prosedyrer. De er fulgt i denne saken, men med et avvik, sier han til TV 2.

Welhaven understreker at ingen andre personer ble satt i fare da vådeskuddet ble avfyrt. Han legger til at de nå skal gjennomgå denne hendelsen for å lære og for å bli bedre i framtiden.

Saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 89 kroner å kjøre Moelv-Kolomoen

  Det vil koste 89 kroner for lette kjøretøy å kjøre nye E6 mellom Kolomoen og Moelv, og mindre summer for deler av vegen. Det blir seks bomstasjoner med toveis innkreving, fra 2019 til 2034. Det skriver VG.

 • Uvær stenger Sognefjellet

  Fylkesveg 55 over Sognefjellet er stengt på grunn av uvær. Det melder Statens vegvesen.

  Fv 55 ved Sognefjellshytta tirsdag morgen 24.10
  Foto: Webkamera Statens Vegvesen
 • Fortsatt kameraovervåking

  Politiet får fortsette kameraovervåking i Brumunddal sentrum. Det har Personvernnemnda avgjort. Datatilsynet krevde at politiet skulle fjerne kameraene og viste til at de var en fare for personvernet. Politiet klaget vedtaket til Personvernnemnda.

  Kameraovervåkning
  Foto: Stein S. Eide / NRK