NRK Meny
Normal

Politikvinne skjøt seg selv i foten

– En uheldig feil, sier politimesteren.

Johan Martin Welhaven

Politimester i Vest-Oppland, Johan Martin Welhaven forklarer at vådeskuddet skjedde da politikvinnen tok feil håndgrep på pistolen.

Foto: Frode Meskau / NRK

En erfaren politikvinne traff seg selv i foten med et vådeskudd inne i politibilen hun satt i søndag kveld. Det skriver TV 2.

Hun utløste skuddet selv. Kvinnen ble brakt til sykehus, men det er uvisst om hun får varige men.

– Hun var uheldig og gjorde feil håndgrep på tjenestepistolen da hun avsluttet vakten sin søndag kveld. Det gikk av et skudd som traff henne i foten inne i politibilen, sier politimesteren i Vestoppland, Johan Martin Welhaven til TV2.

Saken etterforskes

Welhaven forteller at dette var et uhell, og han mener derfor at de ansatte i politiet i Vest-Oppland er flinke nok til å håndtere våpen.

– Vådeskudd skal ikke skje, men uhell forekommer. Jeg mener våre folk er godt nok trent. Vi har faste prosedyrer. De er fulgt i denne saken, men med et avvik, sier han til TV 2.

Welhaven understreker at ingen andre personer ble satt i fare da vådeskuddet ble avfyrt. Han legger til at de nå skal gjennomgå denne hendelsen for å lære og for å bli bedre i framtiden.

Saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ja til Dæhlis Alvdalsplaner

    Flertallet i kommunestyret i Alvdal sa i går kveld ja til Bjørn Dæhlis planer på Steimosletta. Skikongen vil invistere 200 millioner i detaljehandel der. Kommunestyret har vært splitta fordi de er redd det vil gå ut over handel i sentrum.

  • Ras over vegen i Bøverdalen

    Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

  • Snøras på Tronfjell og Dombås

    Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.