NRK Meny
Normal

Politikerne "NAV-er" i sommer

Stortingsrepresentantene Anette Trettebergstuen og Tor André Johnsen skal være ei uke i NAV. Ikke for å snylte, men for å lære hvorfor NAV i Kongsvinger lykkes så godt.

Annette Trettebergstuen, Steinar Andersen og Tor André Johnsen i skranken på NAV i Kongsvinger.

SKAL LÆRE: Anette Trettebergstuen (Ap) skal sammen med Tor André Johnsen (FrP) hospitere én uke hos NAV i Kongsvinger i sommer. NAV-sjef i Kongsvinger Steinar Andersen (midten) skal lære de to stortingspolitikerne mer om hvordan etaten jobber og fungerer.

Foto: Privat

– Noe av det beste med å være politiker er å få lov til å være ute og besøke ulike bedrifter og virksomheter og se hvordan ting gjøres rundt omkring i samfunnet. Det er helt avgjørende for at vi kan gjøre en god jobb på Stortinget, sier Anette Trettebergstuen.

Arbeiderpartipolitikeren fra Hedmark hospiterer denne uka hos NAV i Kongsvinger sammen med kollega Tor André Johnsen fra Fremskrittspartiet i Hedmark.

– Vi vil lære om hva NAV Kongsvinger gjør som lykkes så spesielt godt med å følge opp ungdom og få dem raskere ut i jobb, sier Trettebergstuen.

– Enormt apparat med stort ansvar

Tor André Johnsen sitter til daglig i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget som har ansvaret for nettopp NAV. Han sier at etaten er et enormt apparat med et stort ansvar i samfunnet, og at det som politiker er viktig å kunne mye om hvordan de arbeider.

– De gjør jo en spennende og god jobb her i Kongsvinger. De har blant annet et prosjekt som de kaller for «Kjerneoppgaver i NAV», hvor NAV Kongsvinger tar mer ansvar for å følge opp brukerne fra A til Å. Blant annet hjelper de til med å skaffe bedrifter hvor folk kan jobbe og få arbeidstrening, sier Johnsen.

– Å stille krav til brukerne er viktig

De to politikerne være hos NAV i én uke for å snakke med ansatte og observere. Begge sier de har stor respekt for det arbeidet som nettopp de ansatte gjør, men mener samtidig at etaten kan forbedres.

– Tettere oppfølging og det å stille krav til brukerne er viktig. De må ikke bare bli passive mottakere av offentlig stønad, sier Tor André Johnsen.

Han får delvis støtte av politikerkollega Trettebergstuen.

– Vi må få NAV til å fungere bedre i møte med folk, og vi må få NAV til å få folk raskere ut i arbeid. Dette er så viktig at vi ikke må gjøre dette til et politisk spill, men samarbeide på Stortinget, sier hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utforkjøring i Garmo

    En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

  • Store mengder overgrepsbilder

    I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet hans egen niese. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.

  • Kan bli vinterstengt på kort varsel

    Ifølge Vegtrafikksentralen Øst, så kan fylkesveg 252 mellom Tyin og Eidsbugarden bli vinterstengt på kort varsel.