Politiker frifunnet i voldssak

Etter at alle involverte hadde forklart seg, valgte aktor å trekke tiltalen.

Gjøvik Tingrett

I RETTEN: En voldsepisode fra mai skulle aldri blitt ført for retten. Aktor gikk for frifinnelse av alle tre tiltalte.

Foto: Roy Allan Larsen / NRK

En kommunepolitiker i Gjøvik møtte denne uka opp i Gjøvik Tingrett. Sammen med to andre menn var han tiltalt for å ha utøvd vold mot en fjerde mann på et nachspiel i mai i år.

– Det er tre personer, samt fornærmede, som har truffet hverandre ute på et utested i byen, og deretter havnet de på et nachspiel i en privat leilighet, sier Tom Gjestvang, politiadvokat i Vestoppland politidistrikt.

Og det gikk hardt for seg. De fire havnet ute på gaten, den fornærmede ble utsatt for vold og han beit fingeren av en av de tre siktede.

Overraskende vending

Men voldsom adferd til tross, saken skulle aldri havnet i retten. Oppland Arbeiderblad melder nemlig at tiltalen mot de tre ble trukket mens rettssaken pågikk.

– Det ble klart for meg gjennom forhandlingene at beviskravene ikke er oppfylt, sa aktor Johan Petter Bærland til avisa etter den overraskende utviklingene.

Etter at alle fire hadde forklart seg for retten tok aktor ordet og sa at han ville gå for frifinnelse av de tre og etter en prat på bakrommet ble tiltalen frafalt.

Nektet straffskyld

Politikeren, som sitter i kommunestyret i Gjøvik, og de to andre siktede hadde hele tiden nektet straffskyld i saken.

– Min klient sier at han handlet i selvforsvar. Han nekter enhver straffskyld i henhold til tiltalen, sa mannens forsvarer, Ketil Myhre til NRK før saken gikk for retten.

Og nå er de frifunnet alle tre.

– Det er første gang jeg har opplevd dette, sier aktor Bærland til Oppland Arbeiderblad.