NRK Meny
Normal

Politiforfølgelse gjennom skogsbilveger på Hedmarken

Politihelikopteret måtte bistå med å stanse en 18 år gammel bilfører som ikke ville stoppe for politikontroll.

Laster kart, vennligst vent...

BLE STOPPET ETTER EN HALVTIME: Den 18 år gamle bilføreren ble stoppet av politiet etter å ha blitt forfulgt fra Tangen til Harasjøen

Politiet i Hedmark avholdt en kontroll på Vallset i Tangen natt til onsdag. Like før klokken 03.30. i natt forsøkte politiet å stanse en 18 år gammel bilfører.

Føreren ønsket derimot ikke å stoppe for politipatruljen og stakk fra stedet. Politiet kastet seg på hjul og måtte få assistanse fra politihelikopteret til å stoppe 18-åringen.

Forfulgt inn på skogsbilvei

18-åringen satte først kursen mot Stange sentrum via fylkesvei 222 etter å ha stukket fra politikontrollen. Han fortsatte videre over mot Åsbygda før han svingte av på en skogsbilvei.

– Vi fikk derfor assistanse fra politihelikopteret som hjalp oss med å holde kontroll på bilen slik at vi kunne dirigere våre patruljer på bakken i posisjon til å kunne stoppe ham, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Dyre Antonsen.

Til slutt havnet 18-åringen ut ved Harasjøen i Vallset. Etter en halvtimes forfølgelse fikk politipatruljen til slutt stoppet ham ved sørenden av innsjøen.

Anmeldt

Den 18 år gamle bilføreren hadde tidligere mistet førerkortet for å ha kjørt for fort. I tillegg hadde bilen utgåtte prøvekjennetegn.

– Det var hele årsaken til at han ikke ønsket å stanse for politikontrollen, sier Antonsen.

Føreren er nå anmeldt for å ha unnlatt å stoppe for kontroll, samt kjøring uten gyldig førerkort.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Uskadd etter å ha kjørt ned stolpe

  Føreren kom uskadd fra en utforkjøring på riksvei 4 i Gjøvik ved Hunton i kveld. Bilen havnet i grøfta etter å ha kjørt ned en lyktestolpe.

 • Tatt for narkobruk på Kongsvinger

  En person ble tatt bruk av narkotika på Kongsvinger jernbanestasjon ved 18-tiden mandag. Personen anmeldes for forholdet, melder politiet.

 • Kø på riksvei 25

  Trafikken går sakte på riksvei 25 mellom Elverum og Hamar på grunn av bilberging.

  Kø rv 25
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK