NRK Meny
Normal

Politiet: – Uvanlig travel natt for oss

Operasjonslederen i politiet sier at de har hatt svært mye å gjøre natt til søndag og hele det siste døgnet. Les om nattens hendelser her.

Politihuset i Innlandet

Politiet i Innlandet forteller om svært mange utrykninger natt til søndag. Fyll og vold har vært årsaken til flesteparten av politiinngrepene, det har også vært trafikkuhell og overtredelser av seksuell art. Her er politihuset i Innlandet.

Foto: Per Magnussen / NRK

– Vi har hatt vesentlig flere oppdrag i natt enn det som er vanlig. Det har vært travelt hele siste døgnet.

Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt Kjartan Waage oppsummerer det siste døgnet og hvordan det har vært for hans politikollegaer.

Han sier at det trolig er sola og varmen som har ført til det store antallet ordensforstyrrelser og andre hendelser, med flere mennesker ute på byen.

Mye festbråk og vold

De aller fleste hendelsene er knyttet til bråk ved fester og utesteder, såkalte ordensforstyrrelser.

Både i Hamar, i Lillehammer, Elverum og Gjøvik måtte politiet roe ned gemyttene og be festdeltakere dempe seg etter høylytt musikk og bråk.

– To personer ble innbrakt på grunn av fyll ved Vålerbanen. Vi måtte også gripe inn i en hytte i Lillehammer, sier operasjonsleder Waage.

Det har også vært flere voldsepisoder.

– En mann i 30-årene ble kjørt i arrest etter en voldshendelse på en privat adresse i Brandbu kl. 04.30 i natt.

Antastet en kvinne

En mann antastet i natt en dame ved Gjøvik Olympiske Anlegg. Mannen ble pågrepet og kjørt i arresten.

– Kvinnen stakk da politiet kom til stedet, og vi ønsker å komme i kontakt med kvinnen, sier operasjonslederen.

Trafikkuhell

I tillegg til alle utrykningene knyttet til bråk og vold, måtte også politiet rykke ut etter et trafikkuhell på Skreia.

En tohjuling kjørte ut av veien i Totenvika, Skreia. Sjåføren, en mann i 60 årene, ble kjørt til sykehuset med mulige bruddskader.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK
 • Behov for flere lærere

  Lærernormen som nå blir innført gjør at Hamar får behov for 20 nye lærerårsverk, mens Lillehammer får behov for 17. Normen det ble enighet om i statsbudsjettet innebærer at det ikke skal være mer enn 15 elever per lærer.