NRK Meny
Normal

Politiet: – Uvanlig travel natt for oss

Operasjonslederen i politiet sier at de har hatt svært mye å gjøre natt til søndag og hele det siste døgnet. Les om nattens hendelser her.

Politihuset i Innlandet

Politiet i Innlandet forteller om svært mange utrykninger natt til søndag. Fyll og vold har vært årsaken til flesteparten av politiinngrepene, det har også vært trafikkuhell og overtredelser av seksuell art. Her er politihuset i Innlandet.

Foto: Per Magnussen / NRK

– Vi har hatt vesentlig flere oppdrag i natt enn det som er vanlig. Det har vært travelt hele siste døgnet.

Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt Kjartan Waage oppsummerer det siste døgnet og hvordan det har vært for hans politikollegaer.

Han sier at det trolig er sola og varmen som har ført til det store antallet ordensforstyrrelser og andre hendelser, med flere mennesker ute på byen.

Mye festbråk og vold

De aller fleste hendelsene er knyttet til bråk ved fester og utesteder, såkalte ordensforstyrrelser.

Både i Hamar, i Lillehammer, Elverum og Gjøvik måtte politiet roe ned gemyttene og be festdeltakere dempe seg etter høylytt musikk og bråk.

– To personer ble innbrakt på grunn av fyll ved Vålerbanen. Vi måtte også gripe inn i en hytte i Lillehammer, sier operasjonsleder Waage.

Det har også vært flere voldsepisoder.

– En mann i 30-årene ble kjørt i arrest etter en voldshendelse på en privat adresse i Brandbu kl. 04.30 i natt.

Antastet en kvinne

En mann antastet i natt en dame ved Gjøvik Olympiske Anlegg. Mannen ble pågrepet og kjørt i arresten.

– Kvinnen stakk da politiet kom til stedet, og vi ønsker å komme i kontakt med kvinnen, sier operasjonslederen.

Trafikkuhell

I tillegg til alle utrykningene knyttet til bråk og vold, måtte også politiet rykke ut etter et trafikkuhell på Skreia.

En tohjuling kjørte ut av veien i Totenvika, Skreia. Sjåføren, en mann i 60 årene, ble kjørt til sykehuset med mulige bruddskader.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK