Normal

Politiet: – Kvinne drept i Grue

Politiet bekrefter at det var en kvinne som ble funnet drept i et bolighus på Kirkenær i Grue kommune i dag tidlig.

Kvinne drept i Kirkenær

BEKREFTER: På en pressekonferanse torsdag kveld kunne politiet bekrefte at en kvinne var funnet drept i en bolig i Grue i Hedmark. Politiet sier de er sparsommelige med opplysninger rundt drapet av etterforskningsmessige hensyn, og på grunn av at alle pårørende ikke er varslet.

På pressekonferansen i kveld bekreftet politiet at personen som ble funnet død er en kvinne. Politiet forklarte samtidig at kvinnen ble drept.

– Funn på stedet førte til at at vi satte i gang etterforskning og vi kan konkludere med at den avdøde ble drept. Kvinnen bodde på stedet, men av hensyn til de pårørende som ikke enda er varslet, ønsker vi ikke å gi flere opplysninger rundt den avdøde, sa politiadvokat Bjørn Erik Pettersen.

– Ingen er pågrepet

Kripos bistår med tekniske undersøkelser i etterforskningen og det er i dag avhørt flere vitner politiet håper kan kaste nytt lys over saken.

– Vi vil ikke gi noen detaljer rundt avhørene i dag, men jeg kan bekrefte at ingen er pågrepet i saken, sa Pettersen.

En person meldte fra om drapet til AMK-sentralen torsdag morgen. AMK varslet politiet som fant en død person da de kom til boligen.

– Personen som meldte fra til AMK har vi avhørt som vitne. Kvinnen har vært bosatt en stund i området her, men vi vil ikke gå ut med alder eller annen informasjon om avdøde ennå, uttalte lensmann i Solør, Jørn Flatha.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med personer som har vært i Kirkenær sentrum i går og i dag.

Mistenkelig dødsfall i Grue

SPERRINGER: Politiet sperret av et større område på Kirkenær.

Foto: Odd Ragnar Lund

Undersøkte med hunder

Politiet ville lenge ikke bekrefte hvilken kommune i Solør det var snakk om. Utover dagen ble det imidlertid klart at det var ved Kirkenær sentrum i Grue kommune.

Krimteknikere jobbet hele dagen på stedet, og det ble også gjort undersøkelser med hunder.

– Vi tar også avhør av folk som kan vite noe om saken, sa kommunikasjonsrådgiver i Hedmark politidistrikt, Kari-Anne Dobloug.

Det er sperret av et jorde og et hus som ligger ute på jordet.

Lensmann Jørn Flatha om drapet intervjuet av Anne Kari Løberg

KVINNE DREPT: Lensmann Jørn Flatha i Solør uttaler seg om drapet på kvinnen.