NRK Meny
Normal

Politiet: – Kunne ikke sikret løypa annerledes

Ei 12 år gammel jente døde av skadene hun pådro seg etter en skiulykke på Sjusjøen Skisenter i går. Jenta skal ha kjørt inn i et tre.

Ulykke Sjusjøen Skisenter

SJUSJØEN: Flere utrykningskjøretøyer ved Sjusjøen Skisenter Natrudstilen etter at ei ung jente kjørte inn i et tre tirsdag.

Foto: Kristian Vardsveen Storødegård

Politiet fikk melding om skiulykken rett etter klokka tolv tirsdag, men har fortsatt ikke full oversikt over hendelsesforløpet. Det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet.

Jenta fra Romerike ble fløyet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus i Oslo hvor hun natt til onsdag omkom av skadene hun pådro seg.

Jenta skal ha kjørt slalåm sammen med ei venninne i bakken. Det var venninnen som fant jenta liggende ved et tre i utkanten av løypa.

– Hun fikk varslet hjelpeapparatet så fort hun kunne, og de startet så med gjenopplivning, sier politioverbetjent ved Ringsaker lensmannskontor, Tor Strandvik.

Det skal ikke være noen vitner til selve ulykken, årsaken til utkjøringen er derfor ikke kjent.

Omkom natt til onsdag

Natt til onsdag måtte Ullevål universitetssykehus melde at jenta var død som følge av skadene.

Politiet har vært i kontakt med de nærmeste pårørende og saken etterforskes som en ulykke.

– Vi har hatt tjenestemenn oppe i løypa, og de har vært i kontakt med skisenteret. Vi kan ikke se at de kunne ha sikret løypa på noen annen måte, sier Strandvik.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.