NRK Meny
Normal

Politiet vitne til voldtekt i Gjøvik

Politiet kom over hendelsen da de var ute på rutinemessig patuljering ved Gjøvik skysstasjon.

Skysstasjonen i Gjøvik sentrum

Hendelsen skjedde utenfor skysstasjonen i Gjøvik. (Arkivbilde)

Foto: Monica Rikoll / NRK

– Vi var på et rutinemesseig patruljeoppdrag i sentrum. Da kom politibetjentene over en hendelse de oppfattet som en voldtekt, sier operasjonsleder Bård Christiansen ved Innlandet politidistrikt.

Hendelsen skjedde utenfor skysstasjonen rundt klokka 04.45. Mannen som er pågrepet er ikke norsk statsborger. Politiet ønsker ikke å si noe mer om statsborgerskap eller status til mannen.

Kvinnen i 20-åra er sendt til sykehus for undersøkelser. Politiet jobber nå med å sikre tekniske spor fra åstedet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Elverum leder serien

    Elverums hånsballherrer varnt 33-28 borte mot Kolstad onsdag kveld. Dermed leder laget serien fire poeng foran Arendal, med en kamp mindre spilt.

  • Vil ha nullutslippsbåt på Mjøsa

    Hedmark Trafikk vil utrede muligheten for en nullutslippsbåt som kan frakte inntil 50 passasjerer fra Gjøvik til Hamar på under 30 minutter. Det melder Oppland Arbeiderblad. Hedmark trafikk har nå søkt Miljødirektoratet om midler til et forprosjekt.

  • Mor tåler å møte i retten

    Mora til 13-åringen som døde på Beitostølen for litt over et år siden, tåler å møte i retten. Det slår rettens sakkyndige fast i ny rapport. Saken mot den 46 år gamle kvinnen ble utsatt i fjor vår. Nå begynner den igjen 26. februar.