Politiet på Facebook: – La oss få varsle pårørende på en verdig måte

Politiet så flere som filmet mens de kjørte forbi ulykkesstedet i Åsmarka tirsdag, der en person omkom. De reagerer på folks oppførsel på sosiale medier.

Facebook-side. Politiet i Ringsaker

Dette er meldingen politiet i Ringsaker la ut på Facebook.

Foto: Skjermdump

«– Tenk også på hva en legger ut på sosiale medier. Ved dødsulykker/dødsfall trenger vi tid på å være 100 % sikre at identiteten til en person før vi varsler pårørende. Vær så snill å la oss få den tiden vi trenger slik at vi kan varsle pårørende på en verdig måte.»

Dette er noe av det politiet i Ringsaker skrev på Facebooksiden sin i går, etter ulykken i Åsmarka, der en person omkom. Ofte blir bilder lagt ut på sosiale medier før politiet har oversikt over skadene eller har fått varslet pårørende.

Filmet mens de kjørte

En bil kjørte utfor vegen og bilen begynte å brenne. Politiet så flere som filmet mens de kjørte forbi ulykkesstedet.

– De som gjorde dette har sikkert ingen onde hensikter. Men konsekvensene av å legge ut ulykkesbilder på sosiale medier kan være at pårørende får vite om dette på en svært uheldig måte, sier fungerende kriminalsjef ved Ringsaker lensmannskontor, Stig Aarlien.

– Gi politiet tid til å varsle pårørende

Dette var en ulykke med tragisk utfall. Sjåføren omkom og var fortsatt i bilen da folk kjørte forbi og tok bilder eller filmet.

– Jeg minner også om at vi har en identifiseringsjobb å gjøre i forbindelse med bilbranner. Ulykkesbilder på sosiale medier kan gi feil inntrykk av hvem det gjelder.

– Ikke sperr vegen for utrykningsbiler

Aarlien sier samtidig at fotograferingen også kan få konsekvenser for framkommeligheten.

– Noen ganger stopper folk opp for å ta bilder, og hindrer dermed adkomsten for utrykningskjøretøyer. Dette er svært uheldig.