NRK Meny
Normal

Politiet om mistenkelig koffert: – Helt udramatisk

En koffert førte til at Elverum skysstasjon ble sperret av onsdag kveld, men det hele viste seg å være helt ordinær bagasje.

Sperringer Elverum skysstasjon

SPERRET: Politiet tar ingen sjanser med kofferten som ble satt igjen onsdag kveld.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Kofferten ble satt av på en buss som skulle til Oslo og oppdaget av bussjåføren. Politiet valgte ved 18-tiden onsdag kveld å sperre av Elverum skysstasjon.

– Vi fikk beskrivelse av en mann i 30-årene som satte kofferten igjen og dro derifra, men vi visste ikke hvem han var eller hva kofferten inneholdt. Vi hadde ingen holdepunkter som tilsa at den inneholdt noe farlig, men vi fulgte rutinen som gjaldt i slike tilfeller, sier operasjonsleder Stig Folstad Hansen.

Politiet vurderte situasjonen videre. Alle veier inn til skysstasjonen ble sperret av med sperrebånd. og det ble opprettet kontakt med bombegruppa i Oslo som reiste oppover for å finne ut av hva kofferten inneholdt.

Senere på kvelden løste imidlertid saken seg uten dramatikk ved at en person selv tok kontakt med politiet og opplyste at kofferten var hennes.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.