NRK Meny
Normal

Politiet mener han skjøt kona med vilje

Politiet er ferdige med etterforskningen mot en 51-åring som er siktet for å ha skutt og drept kona på Hadeland i januar i år.

Sperrebånd på gård

ÅSTEDET: Politiet sperret av et større område rundt huset på Gran der kvinnen ble funnet død 9. januar i år. Ekteparet skal ha vært midt i et samlivsbrudd, og politiet tror ikke på mannens forklaring om at det var et vådeskudd fra en rifle som drepte kona.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Det er VG som melder dette i dag. Mannen har selv hevdet at kona ble skutt ved et uhell, da et vådeskudd fra en rifle gikk av. Det tror ikke politiet noe på.

Siktet for uaktsomt drap etter vådeskudd

Politiadvokat Trine Hanssen ved Innlandet politidistrikt.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

– Saken er nå sendt til statsadvokaten for å avgjøre om det skal tas ut tiltale for drap hos riksadvokaten. Vi mener etterforskningen peker i retning av at han har drept kona, og at det ikke er snakk om noe uaktsom drap, sier politiadvokat Trine Hanssen ved Innlandet politidistrikt til VG.

Skytedødsfallet skjedde 9. januar i år i en privatbolig på Gran på Hadeland. Politiet omtalte først saken som en famietragedie og siktet ektemannen for uaktsomt drap. Men etter kort tid utvidet man siktelsen til å gjelde forsettlig drap.

Erkjenner ikke straffskyld

Ekteparet skal ha vært midt i et samlivsbrudd. Ifølge mannens forsvarer, Harald Stabell, erkjenner 51-åringen kun straffskyld for uaktsomt drap, skriver VG.

Den siktede ble i mai skadet, mens han hadde kjøkkentjeneste ved Gjøvik fengsel. Ifølge fengselsledelsen hadde han fått tak i en kniv og påført seg selv skader i brystet. Tilstanden hans var likevel ikke alvorlig.

Rettssaken mot mannen er allerede forhåndsberammet i Gjøvik tingrett i oktober, og det er satt av en uke til forhandlingene.